Πανελληνιες 2023: Αρχισε η αντιστροφη μετρηση

Οι ημερομηνίες-ορόσημα για τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των εξετάσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη μαθημάτων στα σχολεία και την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων άρχισε. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι ημερομηνίες-ορόσημα έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, πέραν της μεταφοράς κατά μία ημέρα αργότερα των εξετάσεων των τάξεων του λυκείου.

Έτσι, την 15η Ιουνίου θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, ενώ την ίδια ημερομηνία τα γυμνάσια και λύκεια θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους.

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει οριστεί την 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και την 2η Ιουνίου για τα ΓΕΛ.

Λήξη μαθημάτων

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα τελευταία μαθήματα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου.

Στα γυμνάσια, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 1 έως τις 15 Ιουνίου.

Στα λύκεια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 18 Μαΐου και για τις τρεις τάξεις. Οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, ενώ οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, από 23 έως 30 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 2 μέχρι τις 12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και από τις 1 μέχρι τις 16 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου 2023 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας), θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες εξετάσεων των μαθημάτων Προσανατολισμού:

  • 6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)
  • 8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, η πρώτη ημέρα των εξετάσεων θα αφορά επίσης στο μάθημα Γενικής Παιδείας, των Νέων Ελληνικών και οι υπόλοιπες επτά (3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου) σε μαθήματα ειδικότητας.

Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν στο διάστημα από 17-29 Ιουνίου. Αρχικά, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών και στις 19 Ιουνίου στα Γερμανικά. Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα).

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου). Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.