Με γεματο «καλενταρι» αποχαιρετα το 2022 το Μουσικο Σχολειο της Κομοτηνης

Και υποδέχεται το 2023 όπου θα γιορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του με ισάριθμο αριθμό επετειακών εκδηλώσεων

Με μία σειρά δράσεων τις οποίες διοργανώνει αλλά και στις οποίες συμμετέχει θα αποχαιρετήσει το 2022 το Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής.

Όπως έγινε γνωστό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα δώσουν το παρών σε μια σειρά δράσεων γεμάτες Χριστούγεννα, αρχής γενομένης από την συμμετοχή τους στο σημερινό “Santa Run” που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο του οποίου η μπάντα του σχολείου θα βρίσκεται στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου υπό την διεύθυνση του κ. Ρέγγη.

Αύριο Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου οι πόρτες του σχολείου θα είναι ανοιχτές ώστε να υποδεχτούν όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το «καλωσόρισμα» που ετοίμασαν το σύνολο των μουσικών συνόλων του σχολείου για τα φετινά Χριστούγεννα, που θα λάβει χώρα στις 6.30 το απόγευμα στο κεντρικό αμφιθέατρο του σχολείου. Ως οικοδεσπότες οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου αναμένεται να καλωσορίσουν και τους μαθητές και τις μαθήτριες δημοτικών σχολείων της πόλης που θα παίξουν μουσική και θα τραγουδήσουν από κοινού κάλαντα των Χριστουγέννων. 

Ακολούθως την προσεχή Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί το παραδοσιακό σύνολο αναμένεται να συμμετέχει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά ΑΜΕΑ που διοργανώνεται στην πρώην νομαρχία Ροδόπης από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, ενώ την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τα ευρωπαϊκά σύνολα του σχολείου θα ανέβουν στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής της Κομοτηνής, στη καθιερωμένη για το σχολείο συναυλία που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μια εκδήλωση στην οποία η διευθύντρια του σχολείου κ.Μαρία Κεφαλίδου απηύθυνε δια μέσου της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» κάλεσμα συμμετοχής προς όλη την πόλη.

Η πέμπτη προγραμματισμένη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 το πρωί στην εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργανώνουν τα μουσικά σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΑΜ-Θ, επίσης στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, όπου όπως έχει ήδη κάνει γνωστό μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και η υπεύθυνη λειτουργίας του Μεγάρου κ.Ζωή Κοσμίδου, δημοτικά σχολεία της Ροδόπης θα συμπράξουν στο τέλος της εκδήλωσης τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα.

Το «καλεντάρι» των εκδηλώσεων για το 2022 για τα μέλη του Μουσικού Σχολείου ολοκληρώνεται με μια ακόμα «θεσμοθετημένη» δράση τους, ήτοι τα κάλαντα που παίζουν και τραγουδούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου τα μέλη του παραδοσιακού συνόλου του σχολείου στις αρχές του τόπου, ολοκληρώνοντας όπως εξήγησε η κ. Κεφαλίδου μια σειρά εκδηλώσεων που μετά από δύο χρόνια, ένεκα και της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά και συλλογικά.

1993 – 2023: 30 χρόνια λειτουργίας

Ερωτηθείσα για τις προγραμματισμένες δράσεις του 2023, η κ. Κεφαλίδου έσπευσε να υπενθυμίσει πως το 2023 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το σχολείο καθώς συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πλαίσιο αυτό όπως έκανε γνωστό έχουν ετοιμάσει ήδη ένα πλούσιο πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Όπως ωστόσο γνωστοποίησε θα πραγματοποιηθούν 30 συνολικά εκδηλώσεις, όσα δηλαδή και τα χρόνια ζωής του σχολείου, αρχής γενομένης από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και την έναρξη των Ελευθερίων του 2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.