«Κλειδωσε» η ημερομηνια για τις Πανελλαδικες Εξετασεις

Δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα οι εκλογές

Την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την 1η Ιουνίου, με βάση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο, διαβεβαίωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές, που σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Αρχίζει η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Η Υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

«Χρειάστηκαν τέσσερις δεκαετίες για να καταφέρουμε το αυτονόητο: να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί μας, σε μία καθαρά βελτιωτική διαδικασία, που θα αποφέρει μόνο οφέλη στους ίδιους, στα παιδιά μας, στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε ολόκληρη την κοινωνία», σημείωσε η κ. Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για την υλοποίηση «μίας κομβικής μεταρρύθμισης», που «πολεμήθηκε μανιωδώς για 40 χρόνια από λίγους και θα λειτουργήσει ευεργετικά για όλους».

«Η αξιολόγηση, που εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το τοπίο στην εκπαίδευση, αποτελώντας κρίσιμη παρακαταθήκη για τη σταθερή αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος», πρόσθεσε η Υπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.