Επισκεψη μαθητων και καθηγητων του 3ου Πειραματικου ΓΕΛ Κομοτηνης στο Τμημα Ιστοριας και Εθνολογιας

Ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Τμήματος στους χώρους του και γνώρισαν τις δραστηριότητές του

Τους χώρους του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ Κομοτηνής, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023. Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, ο οποίος, αφού συζήτησε μαζί τους και τους ενημέρωσε σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές και το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει το Τμήμα, αλλά και γενικότερα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τους προσκάλεσε να παραμείνουν στην αίθουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη διάλεξη και να γνωρίσουν τον τρόπο διεξαγωγής ενός πανεπιστημιακού μαθήματος.

Έπειτα από τη λήξη του μαθήματος και τη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Τσιγάρας ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του Εργαστηρίου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, καθώς και στον χώρο του Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και τους παρουσίασε αναλυτικά τους σκοπούς λειτουργίας όλων των εργαστηρίων του Τμήματος, τις δράσεις αυτών, αλλά και τις υπηρεσίες που μπορούν αυτά να προσφέρουν όχι μόνο στους φοιτητές του Τμήματος αλλά και γενικότερα προς τον κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή, φοιτητή, μελετητή.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγήθηκαν στο βιβλιοστάσιο και στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του Τμήματος και ενημερώθηκαν από το διοικητικό προσωπικό, μεταξύ άλλων, για το απόθεμα συγγραμμάτων που φυλάσσεται σε αυτή, για τους τρόπους χρήσης της βιβλιοθήκης, αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο δανεισμός και η ανάγνωση βιβλίων.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Τμήματος αποχαιρέτισε τους φιλοξενούμενους και ευχήθηκε στους μαθητές την επιτυχή είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παροτρύνοντας τους να επιλέξουν και να εμπιστευτούν για τις σπουδές τους τα Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.