Προσεκτικοι οι εκπροσωποι των φορεων μετα τη συσκεψη με τον Κ. Μητσοτακη

Δύσκολο το άνοιγμα σε οικονομία και σχολεία

Προσεκτικοί στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα εμφανίστηκαν οι συμμτέχοντες στη σημερινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε στο Διοικητήριο.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου μέσα από τη σημερινή συζήτηση προέκυψε η ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με στόχο να υπάρξουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. «Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα αντέχει, ενισχύεται συνεχώς και θα αντέξει ότι και αν γίνει», τόνισε ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δε βιάζεται να λάβει αποφάσεις για νέα μέτρα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της πανδημίας και πως είναι ένας πόλεμος εναντίον ενός δυνατού και αγνώστου μέχρι πρότινος εχθρού, «τον οποίο όμως είμαστε βέβαιοι ότι θα τον κερδίσουμε».

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «συζητήσαμε για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για την σημαντική προσπάθεια που κάνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αντιμετωπίζοντας και τα δύο μέτωπα, στηρίζοντας τα νοσοκομεία μας, γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και την οικονομία, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Εξέφρασα τον προβληματισμό μου για το άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πάρα πολύ προσεκτικά στην περιοχή μας και το ίδιο επίσης σε ότι αφορά τα σχολεία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. «Πρέπει όλες αυτές οι αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για το άνοιγμα των σχολείων και την επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε.

Ακόμη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων που έχουν χτυπηθεί από τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Ζήτησα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση, να επεκταθούν και για τον Δεκέμβριο και για τον Ιανουάριο, διότι η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία της περιοχής μας την επόμενη μέρα θα χρειαστεί περισσότερη υποστήριξη από όλους μας. Είμαστε εδώ ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να διεκδικήσουμε κι από την Ευρώπη, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά κι από την κυβέρνηση ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας, που το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη η κεντρική Μακεδονία».

«Είχα την ευκαιρία να θέσω προς τον πρωθυπουργό συγκεκριμένες απόψεις και να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις για την πόλη μας. Θεωρώ ότι με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown. Δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης», σημείωσε από τη μεριά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είναι δεδομένο το τρίτο κύμα της πανδημίας, η αναζωπύρωση όπως λένε οι ιατροί, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον φόβο να έχουμε εικόνες Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Για τον λόγο αυτό είμαι προσωπικά κατά του ανοίγματος των σχολείων. Είναι κάτι που δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.