Υποδοχη στο Διδυμοτειχο για τους πρωτους 102 νεους φοιτητες του Τμηματος Ψυχολογιας
Τους πρώτους 102 φοιτητές και φοιτήτριες του νέου Τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ υποδέχτηκαν στο Διδυμότειχο οι πρυτανικές και οι τοπικές αρχές, κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη της λειτουργίας της δομής με την τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου.
Η τελετή υποδοχής ξεκίνησε με αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, ενώ στους νέους φοιτητές απευθύνθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής κ. Φώτιος Μάρης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας Καθηγητής Νικόλαος Μακρής.
Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, καθώς και για τις δομές και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, με το Τμήμα να στεγάζεται στο μέχρι πρότινος Δημαρχείο της πόλης.

Όπως τόνισε ο Πρύτανης κ. Φώτης έχουν γίνει πολλά, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα μέχρι την ακαδημαϊκή καθιέρωση του νέου Τμήματος, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλα τα στελέχη του Τμήματος και τα μέλη της Γενικής συνέλευσης, καθώς και σε όσους βοήθησαν από την πρώτη ημέρα της προσπάθειας για να φτάσουν σε αυτή τη μέρα.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης τόνισε πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης της Διοίκησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, έθεσαν σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΔΠΘ, αναγνωρίζοντας τη σημασία του για τον Έβρο, και συνολικά για την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Η λειτουργία του νέου Τμήματος Ψυχολογίας, σημείωσε, αποτελεί σταθμό στην εκπαιδευτική και επιστημονική αναβάθμιση του Έβρου και είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας, για την οποία εξέφρασε σε όλους τα θερμά του συγχαρητήρια.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
