Υποδοχη πρωτοετων… αλλιως για το τμημα Κοινωνικης Πολιτικης

Τόσο δια ζώσης, όσο και εξ αποστάσεως, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή

Αλέξανδρος Ιωαννίδης, αναπληρωτής πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε όσο πιο πολλά μαθήματα μπορούμε δια ζώσης»

Με μεικτό τρόπο, όπως πλέον απαιτούν οι νέες συνθήκες του κορωνοϊού, υποδέχτηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες του κορωνοϊού επιβάλλουν την πιστή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας, για αυτό και ένα μέρος των φοιτητών προσήλθαν στο Αμφιθέατρο του Τμήματος στην Παλιά Νομική, ενώ άλλοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω του διαδικτύου.

Άλλωστε στόχος των διδασκόντων είναι να ενημερώσουν τόσο για το τμήμα, τα μαθήματα αλλά και τις δυνατότητες που δίνει στους φοιτητές του, αλλά και να τους ενημερώσουν πώς θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, τουλάχιστον αυτό το εξάμηνο, με τους περιορισμούς του κορωνοϊού.

Προσπάθεια να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα δια ζώσης

Για αυτό και πραγματοποιήσαν και την υποδοχή με αυτό τον τρόπο, σημείωσε ο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, αναπληρωτής πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, στην οποία έδωσαν το παρών κάπως λιγότεροι των 50 φοιτητών, οι μισοί από τους εγγεγραμμένους πρωτοετείς φοιτητές.

Την ίδια ώρα περίπου 25 παρακολουθούσαν την εκδήλωση μέσω διαδικτύου, που σημαίνει πως σημαντικός αριθμός νεοεισαχθέντων παρακολούθησαν την ενημέρωση, που πάντα είναι σημαντική τόσο για καθηγητές όσο και για φοιτητές. Φέτος όμως ακόμα περισσότερο, μιας και τα μαθήματα θα γίνουν με μια μίξη δια ζώσης και εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως οι αίθουσες του τμήματος στα προκάτ δεν μπορούν να υποστηρίξουν δια ζώσης μαθήματα, για αυτό και όσα θα γίνουν με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο κεντρικό αμφιθέατρο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί μέχρι 50 φοιτητές, όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος.

Παράλληλα τους έχουν διατεθεί και 2 ακόμα αίθουσες εντός της Κομοτηνής από φορείς, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν αν αυτό είναι απαραίτητο.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το θέμα της στελέχωσης, μιας και το τμήμα είναι καινούριο και δεν έχει πολλά μέλη ΔΕΠ, όμως όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε όσο πιο πολλά μαθήματα μπορούμε δια ζώσης».

Άλλωστε και οι μαθητές τους φαίνεται να θέλουν να έχουν την επαφή με τους καθηγητές τους, αλλά είναι και πιο εύκολο, και πιο αποτελεσματικό για την εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα, τόνισε. Κρίνοντας δε από την προσέλευση στην υποδοχή, θεωρεί πως ένας ικανός αριθμός φοιτητών θα έρθει στην Κομοτηνή και θα παρακολουθήσει τα μαθήματα δια ζώσης.

Βέβαια θα υπάρξει μια ενίσχυση σε προσωπικό μέσω συμβασιούχων, με τους οποίους θα καλύψουν τις ανάγκες για την πραγματοποίηση όλων των μαθημάτων, όμως δεν είναι αρκετοί για να σπάσουν όλα τα τμήματα και να γίνουν όλα τα μαθήματα δια ζώσης. Για αυτό και τα τμήματα που έχουν μεγάλο αριθμό φοιτητών, θα γίνουν υποχρεωτικά εξ αποστάσεως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.