Υπεγραφη απο το υπουργειο Παιδειας η αποφαση τακτικης επιχορηγησης των ΑΕΙ

5,7 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση στο ΔΠΘ

Αύξηση κατά 29% από το 2019, από 90,78 σε 117,12 εκ. ευρώ, σημειώνει η τακτική επιχορήγηση των ΑΕΙ, στην κατεύθυνση της σταθερά αυξανόμενης ενίσχυσης των Πανεπιστημίων της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται εκ νέου αυξημένη τακτική επιχορήγηση με πόρους ύψους 117,12 εκ. ευρώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το οικονομικό έτος 2023, προκειμένου να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες τους και να ανταποκριθούν στις νέες τους αρμοδιότητες. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δίνεται αυξημένη τακτική επιχορήγηση, επιπλέον της έκτακτης χρηματοδότησης που επίσης βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια..

Να θυμίσουμε ότι για δεύτερη χρονιά, η απόφαση κατανομής που υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατόπιν εισήγησης του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘAΑΕ), λαμβάνεται βάσει α. αντικειμενικών κριτηρίων ως προς το 80% της επιχορήγησης και β. αξιολόγησης με ποιοτικά κριτήρια και δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων για το υπόλοιπο 20% της επιχορήγησης. Συνεχίζεται, συνεπώς, η αντικειμενική και αξιοκρατική χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας, η οποία διασφαλίζει αφ’ ενός τη διαφάνεια και το δίκαιο τρόπο κατανομής του τακτικού προϋπολογισμού, αφ’ ετέρου την κινητροδότηση της διαρκούς βελτίωσης και αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΔΠΘ επέλεξε να αξιολογηθεί, εκτός από το πρώτο πεδίο της συνεχούς βελτίωσης των βασικών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων που είναι υποχρεωτικό για όλα τα ΑΕΙ, στο πεδίο της αριστείας στην έρευνα και επιδόσεων του επιστημονικού προσωπικού και στο πεδίο της διασύνδεσης με την κοινωνία και την αγορά εργασίας και αξιοποίησης της παραγόμενης γνώσης.

Με βάση την αξιολόγησή του, το ποσό επιχορήγησής του βάσει αντικειμενικών κριτηρίων ανέρχεται σε 4.802.723,70 ευρώ και το ποσό επιχορήγησης βάσει ποιοτικών κριτηρίων σε 966.118,40 ευρώ. Το σύνολο 5.768.841,60 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.