Ξεκινησε αψηφωντας διαχωρισμους και καιρο το 2ο Φεστιβαλ Παιχνιδιων Χωρις Συνορα

Παιδιά από σχολεία Ροδόπης και Ξάνθης συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας και ομαδοσυνεργατικά μη ανταγωνιστικά

Ξεκίνησε στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, το πρωί της Τετάρτης 3 Μαΐου, το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα, με τους διοργανωτές να αψηφούν τους διαχωρισμούς, αλλά και τον καιρό, που δεν επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν το ανοικτό γήπεδο.

Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκαν, και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κάθε γωνιά του κλειστού Γυμναστηρίου, για να παίξουν κινητικά ομαδοσυνεργατικά μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, ώστε να αποτελέσουν γέφυρες επικοινωνίας που θα φέρουν κοντά τους ανθρώπους μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα συνύπαρξης και ανταλλαγής, όπου η ιδιότητα του παίκτη παραμερίζει όλες τις υπόλοιπες και ενώνει τους συμμετέχοντες γύρω από την κοινή τους διάθεση για παιχνίδι.

Έτσι έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, ομαδοσυνεργατικά μη ανταγωνιστικά, παιχνίδια «ενσυναίσθησης», ευαισθητοποίησης δηλαδή απέναντι σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αθλοπαιδιές με τροποποιημένους κανονισμούς για τη συμπερίληψη των παιδιών με μέτριες κινητικές ικανότητες και ομαδικό χορό.

Οι ομάδες ήταν μικτές αποτελούμενες, μετά από τυχαία επιλογή, από μαθητές και μαθήτριες Δημόσιων και Μειονοτικών Σχολείων, με μαθητές να κάνουν περισσότερα του ενός παιχνιδιών.

Μάλιστα πολλά σχολεία που συμμετείχαν, είχαν δημιουργήσει και έργα, τα οποία και εκτέθηκαν στο χώρο του γυμναστηρίου.

Ελπίδα των διοργανωτών είναι πως το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα θα δώσει ερεθίσματα ανάπτυξης ανάλογων πρωτοβουλιών στις αυλές των σχολείων όπου συνυπάρχουν μαθητές/τριες διαφορετικής καταγωγής, μητρικής γλώσσας και θρησκείας, ή παιδιά διαφορετικών κινητικών ικανοτήτων.

Ελπίζουν δε πως μπορούν να δώσουν στα παιδιά των Σχολείων μέσα από το μη ανταγωνιστικό παιχνίδι συνεργασίας μια ευκαιρία χαράς, παιχνιδιού, γνωριμίας και συνύπαρξης επιδιώκοντας τη διαμόρφωση ενός κλίματος αλληλοσεβασμού και κατανόησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.