Ξεκινα τις εργασιες του το 30ο Διεθνες Συνεδριο Φυσικης Αγωγης και Αθλητισμου

298 ερευνητικές μελέτες 10 σεμινάρια και 11 στρογγυλές τράπεζες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης

Επίτιμος Διδάκτορας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. θα αναγορευτεί ο Otto Rehhagel

Δια ζώσης θα διεξαχθεί το Επετειακό 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από τις 19 έως τις 22 Μαΐου 2022, στην Κομοτηνή. Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας και αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει ανελλιπώς το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δ.Π.Θ. από το 1993.

Μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών συνεδρίων, θα καλωσορίσει τους συνέδρους και πάλι στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. από την Πέμπτη 19 Μαΐου με τις ελεύθερες και για το κοινό εκδηλώσεις της προσυνεδριακής ημερίδας. Τις επόμενες τρεις ημέρες θα παρουσιαστούν 298 ερευνητικές μελέτες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης, δέκα σεμινάρια με θεωρητικό και πρακτικό μέρος που αφορούν στις νέες τάσεις στον χώρο της Άθλησης και έντεκα στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες από καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με μακρά ακαδημαϊκή θητεία.

Η ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, με κύριο θέμα τα Νέα Προγράμματα Σπουδών Φυσικής Αγωγής για την Α/θμια & Β/θμια εκπαίδευση, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στην Εκπαίδευση, καθώς θα παρουσιαστούν και εμπειρίες από την Πιλοτική Εφαρμογή σε Πρότυπα και Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Έλληνες ολυμπιονίκες μιλούν για τη διαδρομή τους μέχρι την κορυφή

Οι Ολυμπιονίκες μας κ.κ. Βούλα Πατουλίδου, Κατερίνα Στεφανίδη, Κώστας Μπανιώτης και ο Συντονιστής του Τομέα Αλμάτων στο ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Πομάσκι θα προσεγγίσουν με τις ομιλίες τους, την Παρασκευή 15:00-16:30, το ερώτημα «Η διαδρομή ενός Ολυμπιονίκη από την επιλογή έως την κορυφή. Είναι αρκετό μόνο το ταλέντο;»

Επίσης, το Συνέδριο φιλοξενεί τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γεώργιο Μαυρωτά, που θα παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), σημαντική δράση που αναφέρεται στη χειραγώγηση των αγώνων και τη δημιουργία εθνικού μηχανισμού παρακολούθησης, προκειμένου να διασφαλισθούν οι αξίες της ακεραιότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας στον αθλητισμό.

Η διακεκριμένη Nadja Schott κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου

Κεντρική ομιλήτρια στο 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα είναι η διακεκριμένη Καθηγήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας και Επιστήμης της ανθρώπινης κίνησης κα Nadja Schott (University of Stuttgart, Germany), η οποία ειδικεύεται στις κινητικές δεξιότητες, την αθλητική ψυχολογία και τη γεροντολογία. Στην κεντρική της ομιλία την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 17.00-18:00, θα παρουσιάσει το θέμα “The Motor-Cognitive Connection Across the Lifespan: Current Trends and Future Directions”.

Η επίσημη Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παπαδριέλλης» του Τ.Ε.Φ.Α.Α., στην Πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναγόρευση του Otto Rehhagel σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

Κορυφαία εκδήλωση του συνεδρίου αποτελεί η Τελετή Αναγόρευσης του κ. Otto Rehhagel, του διακεκριμένου προπονητή που οδήγησε την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., κατά την ημέρα της επίσημης Τελετής Έναρξης του Συνεδρίου. Αναμένεται επίσης, η Τελετή Έναρξης να πλαισιωθεί με την παρουσία διεθνών παικτών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004, καθώς πρόθεσή είναι να προβληθούν εκείνες οι στιγμές του αθλητισμού που ενώνουν τους Έλληνες διαχρονικά και αποτελούν στιγμές μεγάλης εθνικής υπερηφάνειας.

Ανοιχτές στο κοινό οι στρογγυλές τράπεζες

Πέρα όμως από τους ακαδημαϊκούς στόχους, η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη, καθώς οι στρογγυλές τράπεζες που αφορούν θέματα άσκησης και υγείας έχουν ελεύθερη συμμετοχή για τους πολίτες της Κομοτηνής. Η επιτυχία αυτού του Συνεδρίου δεν είναι θεσμός και παράδοση μόνο για το Τ.Ε.Φ.Α.Α. αλλά και για το Δ.Π.Θ., την πόλη της Κομοτηνής, την Περιφέρεια της Α.Μ.Θ., την Ελλάδα.

Info

Το πρόγραμμα του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.icpess.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.