Ξεκινα η διαδικασια εκλογης των Εσωτερικων Μελων του Συμβουλιου Διοικησης στα ΑΕΙ

Δέκα πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το ΔΠΘ, θα εκδώσουν την απόφαση το αργότερο μέχρι τις 22 Αυγούστου

Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο η απόφαση με την οποία  ορίζεται  το ειδικότερο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (ΣΔ) των ΑΕΙ, έκδοσης της προκήρυξης, υποβολής των υποψηφιοτήτων, εφαρμογής του συστήματος της ταξινομικής ψήφου, εκλογιμότητας των υποψηφίων, καταμέτρησης των ψήφων και ζητημάτων σχετικά με την εκλογή των εσωτερικών μελών του ΣΔ των ΑΕΙ.

Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στα οποία έληγε η θητεία των πρυτανικών αρχών στις 31 Αυγούστου 2022, στο οποίο περιλαμβάνεται και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η προκήρυξη για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του ΣΔ πρέπει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 22 του τρέχοντος μήνα. Προς διευκόλυνση των Ιδρυμάτων, μετά τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα ακολουθήσει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει και υποδείγματα προκήρυξης για την εκλογή των εσωτερικών μελών, αλλά και πρόσκλησης για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών του ΣΔ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα ΑΕΙ.

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Ξεκινάμε δυναμικά την υλοποίηση του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, ο οποίος διευρύνει τους ορίζοντες των Πανεπιστημίων μας, εξασφαλίζοντάς τους απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης, εξωστρέφειας, σύνδεσης με την κοινωνία. Η ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης είναι κομβική σε αυτή τη νέα πορεία, καθώς αυτά μπορούν να προσδώσουν στα ΑΕΙ μας περισσότερη συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια στη διοίκηση, αλλά και να αξιοποιήσουν τα θεσμικά εργαλεία που έχουν πλέον στη διάθεσή τους, προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου. Στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και στηρίζουμε έμπρακτα τα Πανεπιστήμιά μας σε αυτή τη σημαντική αλλαγή σελίδας.»

Η ΚΥΑ είναι η εξής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.