Τους νεους του φοιτητες δια ζωσης υποδεχθηκε το Τμημα Κοινωνικης Πολιτικης

Μαρία Πεμπετζόγλου Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

«Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους φοιτητές, να προσφέρουμε μια αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση και όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια»

Το νέο τους σπίτι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (τουλάχιστον) γνώρισαν πάνω από 100 νεοεισακτέοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής το απόγευμα της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, όπου πραγματοποιούνται πολλά από τα μαθήματα του τμήματος όσο το κεντρικό Αμφιθέατρο στην Παλιά Νομική είναι κλειστό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γνωρίστηκαν με όλα τα μέλη του Τμήματος, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα Σπουδών και τις δράσεις του, αλλά και πήραν απαντήσει για τις απορίες που έχουν τόσο για την φοίτησή τους, όσο και για τις δυνατότητες που τους δίνει αυτό για το μέλλον.

Θετικά τα μηνύματα από την δια ζώσης διδασκαλία

Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι που είχε γίνει υβριδικά όσο ήταν ακόμα ανοιχτά τα πανεπιστήμια, αποφάσισαν να κάνουν την εκδήλωση μόνο δια ζώσης, σημείωσε η Πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Πεμπετζόγλου, βλέποντας τη διάθεση των φοιτητών, που έχουν μεγάλη συμμετοχή και είναι ενεργοί στα μαθήματα. «Αυτό μας δίνει και εμάς κάποια θετικά μηνύματα, και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι τα μαθήματα, γιατί φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο μόνος τρόπος αποτελεσματικής μάθησης είναι η δια ζώσης» ανέφερε.

Αυτοδύναμο πλέον το Τμήμα

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά από την δημιουργία του τμήματος ως ξεχωριστής οντότητας. Αυτή η αυτοτέλεια τους δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουν διάφορες δράσεις που αφορούν συγκεκριμένα την κοινωνική πολιτική, ως ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο. «Τώρα είμαστε ένα αυτοτελές-αυτοδύναμο τμήμα, και μπορούμε να αναπτύξουμε δράσεις επάνω στο αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής χωρίς να υπάρχει μίξη με παρεμφερή μεν, αλλά διαφορετικά αντικείμενα» ανέφερε.

Το Τμήμα όταν δημιουργήθηκε, ήταν μη αυτοδύναμο, με πέντε μέλη ΔΕΠ, το ένα από τα οποία, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, είναι σε αναστολή καθηκόντων, έχοντας βουλευτικά καθήκοντα. Παρόλα αυτά βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία, συμβάλλοντας στην προσπάθεια που έκανε το τμήμα να αποκτήσει το συντομότερο δυνατόν διδακτικό προσωπικό. Για αυτό πήραν πρωτοβουλίες, εφαρμόζοντας το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία από τον κορωνοϊό, ώστε να τρέξουν τις διαδικασίες και μέσα σε δύο χρόνια να αυξήσουν τα μέλη ΔΕΠ σε 8, και να γίνουν αυτοδύναμο τμήμα.

Αύξηση των παροχών

Έχοντας επιτύχει αυτόν τον πρωταρχικό στόχο, προσπαθούν να καλύψουν όσο το δυνατόν τα μαθήματά τους με περισσότερους διδάσκοντες, προς όφελος των φοιτητών τους. «Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους φοιτητές, να προσφέρουμε μια αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση και όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια εντελώς δωρεάν» ανέφερε η κ. Πεμπετζόγλου.

Σε αυτό το πλαίσιο των παροχών άλλωστε εντάσσονται και οι πιστοποιήσεις που δίνουν στους φοιτητές τους, το ECDL και το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας για να μπορούν να έχουν και άλλες επαγγελματικές διεξόδους με την απόκτηση του πτυχίου τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.