Τους νεους φοιτητες του υποδεχτηκε το Τμημα Κοινωνικης Εργασιας Κομοτηνης

Ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών τις υποδομές του πανεπιστημίου και τις δραστηριότητες του Τμήματος

Ενημερωτική εκδήλωση υποδοχής φοιτητών πραγματοποίησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, θέλοντας να βοηθήσει τους φοιτώντες σε αυτό να ενταχθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ.

Έτσι οι πρωτοετείς συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών, τις υποδομές του Πανεπιστημίου και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν το επόμενο διάστημα, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει το Τμήμα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής κ. Περικλής Πολυζωίδης, μέσα από τα μαθήματα, οι φοιτητές μαθαίνουν αυτά που χρειάζονται για να βελτιώσουν την ζωή των ευπαθών ομάδων, που είναι το αντικείμενο του τμήματος, αλλά και την δική τους ζωή και την ζωή του περιβάλλοντος τους.

Η εκδήλωση αυτή έχει κυρίως τον χαρακτήρα μιας τεχνικής ενημέρωσης, για το πρόγραμμα σπουδών και τις δυνατότητες που δίνονται από το Τμήμα, αλλά και αποτελεί μια ευκαιρία να γνωριστούν οι φοιτητές μεταξύ τους.

Βέβαια στο πρώτο έτος, επειδή παρακολουθούν τα μαθήματά, έρχονται περισσότερο κοντά και σε μεγαλύτερες ομάδες κάτι που είναι πολύ ευχάριστο.

Αυτό δίνει και την ευκαιρία βέβαια να έρθουν οι καθηγητές που το επιθυμούν πιο κοντά στους φοιτητές τους. Ο κ. Πολυζωίδης σημείωσε πως η διδασκαλία είναι αυτό που τον έκανε να ακολουθήσει αυτή την ακαδημαϊκή κατεύθυνση, τόνισε όμως πως η γραφειοκρατία που υπάρχει, τους «τρώει» το 75% του χρόνου, που θα μπορέσουν να αφιερώσουν στο Τμήμα και τους φοιτητές τους.

Παρατήρησε πάντως πως «όσο πιο ανοιχτά, ειλικρινή και τίμια φέρεσαι στα παιδιά, τόσο το παίρνεις στο εκατονταπλάσιο», αντικρούοντας και την προκατάληψη πως οι φοιτητές είναι τεμπέληδες και δεν κάνουν τίποτα.

«Βλέπουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι διαμάντια, με σεβασμό στην οικογένεια, στους ανθρώπους, στους συμφοιτητές τους, με καθαρή εικόνα για το μέλλον, και θέλουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.