Τους νεους φοιτητες του υποδεχθηκε το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας

Γρηγόριος Παπαγιάννης: «Αν θελήσετε να ενταχτείτε ενεργά και συνειδητά στις τάξεις του Τμήματος, τότε εκτός από ένα νέο σχολείο θα βρείτε μια νέα μεγάλη οικογένεια»

Τους νέους φοιτητές του υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, στην καθιερωμένη του πλέον τελετή, η οποία έλαβε χώρα στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Οι νέοι φοιτητές του τμήματος γνώρισαν τις δραστηριότητες του τμήματος, εκπαιδευτικές, ερευνητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές, το πρόγραμμα σπουδών τους, αλλά και πήραν πληροφορίες για την φοιτητική ζωή εντός και εκτός του Πανεπιστημίου.

Η τελετή άνοιξε με αγιασμό από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, που ευχήθηκε υγεία και πρόοδο στους πρωτοετείς, ενώ στη συνέχεια ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Μανόλης Βαρβούνης μίλησε στους μαθητές για τη σημασία των σπουδών τους τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία γενικότερα.

Ανέφερε δε πως σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές σπουδές δέχονται πλήγματα, γιατί πολλοί δεν αντιλαμβάνονται πως χωρίς αυτές, είμαστε καταδικασμένοι να καταλήξουμε σε μια οικονομικά και τεχνολογικά εξελιγμένη αγριότητα, κάτι που έχει φανεί από όλες τις κοινωνίες που παραμέρισαν τα κείμενα που διδάσκει η ανθρωπιστική παιδεία.

Τόνισε δε πως το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο τα μαθήματα, αλλά εν γένει η πανεπιστημιακή ζωή, την οποία τους συμβούλεψε να παρακολουθούν, τονίζοντας την ανάγκη της ζωντανής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γρηγόριος Παπαγιάννης καλωσόρισε τους νέους φοιτητές, τονίζοντας πως αν θελήσουν να ενταχθούν ενεργά και συνειδητά στις τάξεις του, τότε εκτός από ένα νέο σχολείο θα βρουν μια νέα μεγάλη οικογένεια, με πολλά συνομήλικα και μεγαλύτερα αδέρφια και πολλούς πνευματικούς γονείς έτοιμους να τους φερθούν όπως τα δικά τους παιδιά, με την πρόθεση να τους εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητά πνευματικά εφόδια για την ζωή και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τους συμβούλεψε δε αν θέλουν να παραμείνουν πάντα νέοι στο πνεύμα, να μην επαναπαυτούν σε όσα πέτυχαν μέχρι τώρα, να ενδιαφέρονται για νέα πράγματα στην επιστήμη τους, γιατί όταν νιώσουν «βαριεστημάρα» για την μάθηση, θα είναι σημάδι ότι γέρασαν.

Για αυτό τους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις δια ζώσης και διαδικτυακές δραστηριότητες του Τμήματος, για να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη και να στηρίζουν το Τμήμα που θα τους κρατήσει στην αγκαλιά του για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γεώργιος Τσομής σημείωσε πως το τμήμα εξελίσσεται, αναπτύσσεται και διακρίνεται διεθνώς, με στόχο την πολύπλευρη υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.