Το Τμημα τους γνωρισαν οι πρωτοετεις Πολιτικης Επιστημης Κομοτηνης

Έμαθαν για τα μαθήματα και τις δυνατότητες του τμήματος, αλλά και για τις παράλληλες δραστηριότητες που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο

Για το πρόγραμμα σπουδών και τα επιστημονικά αντικείμενα που θεραπεύει το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτύξουν παράλληλα με τις σπουδές τους, ενημερώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου οι πρωτοετείς φοιτητές του, κατά την εκδήλωση υποδοχής που διοργάνωσε το τμήμα στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Κατά την υποδοχή ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Ιωάννης Μπέκας, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ (το τμήμα δεν είναι ακόμα αυτοδύναμο) μίλησε για τις δυνατότητές του, για την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό τα τελευταία χρόνια μετά την ανασύστασή του ως ανεξάρτητο τμήμα.

Πέρα όμως από τις σπουδές, έχουν και την όλη εμπειρία του πανεπιστημίου, για αυτό και έκλεισε με τα λόγια του Δημόκριτου, του οποίου το όνομα φέρει το ΔΠΘ, «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος».  

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Δικαίος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, καλωσόρισε τους φοιτητές, ενημερώνοντας τους για τη διαδικασία της υποδοχής, αλλά και τι μπορούν να κάνουν παράλληλά με τις σπουδές τους.

Όπως εξήγησε, τα πρώτα δύο χρόνια θα τους δώσουν τη βάση και ένα κοινό εφαλτήριο για την Πολιτική Επιστήμη, ενώ στο τρίτο και το τέταρτο έτος θα μπορέσουν να φτιάξουν το δικό τους «προφίλ» ώστε να δουν τι τους ενδιαφέρει.

Ελπίδα τους είναι πως στο μέλλον θα αυξηθούν τα μαθήματα επιλογής, ώστε όταν φτάσουν οι σημερινοί πρωτοετείς στο 3ο και το 4ο έτος, να έχουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογής.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν, τόσο από τον κ. Δικαίο όσο και άλλους καθηγητές του τμήματος, οι λεπτομέρειες των μαθημάτων, τα προγράμματα Erasmus, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της γραμματείας.

Όσο για τη ζωή μέσα και γύρω από το ΔΠΘ, και τις δομές, ευκαιρίες και δυνατότητες που ανοίγονται για τους νέους φοιτητές, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον ακαδημαϊκό σύμβουλο σπουδών, τη Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔοΣυΠ), τον Σύλλογο φοιτητών αλλά και εξωτερικές δομές, όπως η Θερμοκοιτίδα Θράκης – ThinkThrace, το Europe Direct, το  Σωματείο ενασχόλησης με την πολιτική επιστήμη SEEinAction, την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής και άλλα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.