Το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας γνωρισαν μαθητες απο τις Σερρες

Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και παρακολούθησαν μάθημα

Τις πόρτες του για να υποδεχθεί δύο τμήματα της Α και Β Λυκείου από το 5ο ΓΕΛ Σερρών άνοιξε το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.

Ο βιβλιοθηκονόμος του ΤΕΦ κ. Πασχάλης  Π. Κατσίκας υπήρξε ο σύνδεσμος για τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Ο  Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας κ. Γρηγόριος  Παπαγιάννης καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς Μαρία Καραθανάση, φιλόλογο, Μαρία Πεταλίδου, φιλόλογο και Αναστάσιο Αφεντούλη, θεολόγο, τους μαθητές, οι οποίοι στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Τμήματος, επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια του Τμήματος, την αίθουσα Η/Υ και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μάλιστα να συμμετάσχουν ενεργά στο μάθημα Λατινική Γλώσσα (ΛΦ125) με τον Επίκουρο Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας κ. Γιώργο Παρασκευιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας δώρισε, στο πλαίσιο της δράσης «ΔΙΑΒΑΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ», του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, 108 βιβλία στη σχολική βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Σερρών, το οποίο ολοκλήρωσε την περιήγησή του στην πόλη μας με μια επίσκεψη στο Μουσείο Καραθεοδωρή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.