Το Ελληνικο Ιδρυμα Ερευνας και Καινοτομιας θα χρηματοδοτησει ερευνητικη προταση του Τμηματος Οικονομικων Επιστημων του ΔΠΘ

Βαθμολόγησε με «Α» το πρόγραμμα που πρότειναν οι Περικλής Γκόγκας και Θεόφιλος Παπαδημητρίου

Μία από τις συνολικά έξι προτάσεις στη θεματική «Ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων» που θα χρηματοδοτηθούν με 160.000 ευρώ για 2 χρόνια, από το ΕΛΙΔΕΚ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ με χρηματοδότηση της Ε.Ε. είναι το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο “Machine Learning Investment Readiness” του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος που βαθμολογήθηκε με «Α» είναι οι κ. Περικλής Γκόγκας και κ. Θεόφιλος Παπαδημητρίου.

«Όλη μας η ερευνητική ομάδα δούλεψε και ξενύχτισε για 2 μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο για να προετοιμάσουμε την ερευνητική πρόταση» επεσήμανε ο κ.Γκόγκας.

Εξηγώντας δε το περιεχόμενο της πρότασης ανέφερε ότι «στο ερευνητικό αυτό έργο θα χρησιμοποιήσουμε μοντέλα Artificial Intelligence και Machine Learning για να κάνουμε πρόβλεψη και να επιλέγουμε νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες (κράτος, venture capitals, business angels, επενδυτικό κοινό) θα πρέπει να επενδύσουμε γιατί θα έχουν μεγάλη ανάπτυξη στο μέλλον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.