Το ΔΠΘ τιμα οσα απο τα μελη του αφυπηρετουν και οσους διακριθηκαν

Αφιερωματική εκδήλωση με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πραγματοποιεί εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30, στο κεντρικό αμφιθέατρο στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα: «Οι Τρείς Ιεράρχες και οι Παιδαγωγικές Αρχές στο έργο τους», θα εκφωνήσει το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, Ομότιμος  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί  βράβευση μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του κόσμου σύμφωνα με την κατάταξη του Πανεπιστημίου του Stanford, φοιτητών του Πανεπιστημίου για τις διακρίσεις τους, ενώ θα τιμηθούν τα αφυπηρετήσαντα λόγω συνταξιοδότησης μέλη  της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής η οποία θα ψάλλει ύμνους από την Ακολουθία των Τριών Ιεραρχών, καθώς και η  Χορωδία «Εύμολπος».

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • 18.30: Ύμνοι από την Ακολουθία των Τριών Ιεραρχών: Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της ΙΜΜΚ, υπό τη διεύθυνση του κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη
  • 18.35: Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα
  • 18.45: Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΔΠΘ Καθηγητή Φώτιου Μάρη
  • 18.55: Πανηγυρικός της ημέρας από το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Καψάλη με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και οι Παιδαγωγικές Αρχές στο έργο τους»
  • 19.15: Απονομή Ευφήμου Μνείας σε φοιτητές του ΔΠΘ που διακρίθηκαν κατά το έτος 2022
  • 19.20: Απόδοση τιμής στα αφυπηρετήσαντα, λόγω συνταξιοδότησης, μέλη ΔΕΠ κατά το έτος 2021-2022
  • 19.30: Βράβευση Καθηγητών του ΔΠΘ που διακρίθηκαν στο 2% των κορυφαίων ερευνητών της λίστας του Πανεπιστημίου του Stanford
  • 20.00: Χορωδία «Εύμολπος», υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανάσιου Βαργεμτζίδη
  • 20.15: Λήξη τελετής

Info

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και θα μεταδοθεί απευθείας από το επίσημο κανάλι του ΔΠΘ στο YouTube: https://www.youtube.com/@democritusuniversityofthrace

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.