Το ΔΠΘ επιστρεφει στη ΔΕΘ, παρουσιαζοντας το ερευνητικο του εργο αλλα και το πρωτοπορο project “DUTH to the people”
Την ευκαιρία να παρουσιάσει το ερευνητικό έργο που συντελείται στις τάξεις του θα έχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παίρνοντας μέρος στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσω του θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση ‘AKADEMIA’.
Η εκθεσιακή παρουσία του ΔΠΘ θα πλαισιώνεται τόσο από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος όσο και φοιτητές που με ιδιαίτερο ζήλο θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών τους.
Παράλληλα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 14:00, στο πλαίσιο του πρωτοπόρου project “DUTH to the people”, όπου θα παρουσιαστούν οι 5 επικρατέστερες προτάσεις που αναδείχτηκαν με ψηφοφορία από τους κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ, έπειτα από ανοικτή πρόσκληση του Ιδρύματος. Στόχευση των προτάσεων αποτελούσε η άμβλυνση των επιπτώσεων των πυρκαγιών που έπληξαν τη Θράκη το περασμένο καλοκαίρι. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υφυπουργός του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλος.
Μιλώντας μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της περιοχής μας έκανε λόγο για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία το ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου, όπως ακριβώς συνέβη και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις. «Η προσέλευση όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι μεγάλη και έρχονται άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε, από τα υπουργεία, από τις υπηρεσίες και έχουμε την ευκαιρία πραγματικά να παρουσιάσουμε αυτό που κάνουμε, να το δούμε μέσα από τα μάτια όλων αυτών των συνεργατών μας. Κι έτσι πραγματικά να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να γίνουμε καλύτεροι, να εξελιχθούμε και να συνδεόμαστε όλο και σε περισσότερα σημεία με τις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι ένα στοιχείο το οποίο συστηματικά προσπαθούμε να το ενσωματώσουμε και στη μαθησιακή διαδικασία και στη διδασκαλία που κάνουμε εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τους 17.000 περίπου φοιτητές που έχει αυτή τη στιγμή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαλοπούλου.
«Το πανεπιστήμιο κερδίζει από αυτή τη συμμετοχή»
Παράλληλα εξήγησε πως «κάθε φορά έχουμε όλο και καλύτερη ανταπόκριση και αποτελέσματα, καθώς επιστρέφοντας έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα το πώς μεταφέρεται το μήνυμα του αναπτυσσόμενου πανεπιστημίου στο οποίο βρισκόμαστε, αλλά και της αποτελεσματικής στόχευσης που έχουμε στις δράσεις τις οποίες κάνουμε, είτε αυτές στοχεύουν στην πολιτική προστασία, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στον αγροδιατροφικό τομέα και σε οποιοδήποτε άλλη πτυχή της δραστηριότητάς μας».
«Είναι ξεκάθαρο ότι το πανεπιστήμιο κερδίζει από αυτή τη συμμετοχή» εκτίμησε η κ. Μιχαλοπούλου «γι’ αυτό και στην πρώτη έκθεση πρέπει να ήμασταν τρία πανεπιστήμια, ενώ αυτή τη στιγμή έρχονται πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το περίπτερο της AKADEMIA έχει μετατραπεί ήδη σε έναν θεσμό τον οποίο όλο και περισσότερα από τα πανεπιστήμια αξιοποιούν για την προβολή του έργου τους».
Κλείνοντας δε ανέφερε γενικότερα για την παρουσία της ανώτατης εκπαίδευσης σε εκθέσεις πως είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην προβολή και στη διασύνδεση των δράσεων του πανεπιστημίου. «Η δικτύωση είναι ουσιαστικό εργαλείο για να συνεχίσει το πανεπιστήμιο την αναπτυξιακή του πορεία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.