Το χρυσο μεταλλιο της ΣΚΑΣ στον «Παρατηρητη της Θρακης»

Μανόλης Βαρβούνης: «Ο ΠτΘ ένας από τους πυλώνες της πνευματικής ζωής του τόπου μας»

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και κυρίως πολλαπλώς τιμητική έκπληξη επεφύλασσε για την οικογένεια του «Παρατηρητή της Θράκης» η πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης των τεσσάρων τόμων του 4ου Συνεδρίου των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών «Ελληνισμός και Βαλκάνια – αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019)» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Μαΐου.

Και αυτό γιατί η διοργανώτρια αρχή, η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, δια του Κοσμήτορά της κ. Μανόλη Βαρβούνη, επέλεξε να μας τιμήσει, απονέμοντας στον «ΠτΘ» το χρυσό μετάλλιο για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της Σχολής για την έως τώρα «προσφορά» του σε αυτήν.

Γιατί, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Βαρβούνης, «ο Παρατηρητής της Θράκης είναι πάντα στο πλευρό μας, όχι μόνο προβάλλοντας τις δράσεις μας, αλλά και με κάθε άλλη μορφή βοήθειας που μπορεί να μας προσφέρει, εκδοτικά δια των εκδόσεών του, τις συμβουλές αλλά και τη φυσική τους παρουσία» για να τονίσει πως «αποτελεί έναν από τους πυλώνες της πνευματικής ζωής του τόπου μας». «Τους ευχαριστούμε θερμότατα και τις ευχαριστίες αυτές τις εκφράζουμε με το μετάλλιο αυτό» κατέληξε ο ίδιος.

Η υπεράσπιση και ενίσχυση του ΔΠΘ βασική αρχή λειτουργίας του «ΠτΘ»

Εκ μέρους του «ΠτΘ» το μετάλλιο παρέλαβε η δημοσιογράφος κ. Νατάσσα Βαφειάδου, η οποία όπως τόνισε το παραλαμβάνει «εκ μέρους της Τζένης Κατσαρή-Βαφειάδη, του δικού μας “πυλώνα”, αλλά και του συνόλου των συνεργατών μας, παρόντων και μη» για να υπογραμμίσει πως «η υπεράσπιση και η ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί βασική αρχή λειτουργίας συνολικά του Ομίλου του Παρατηρητή της Θράκης».

Η ίδια αναφέρθηκε ειδικότερα και στα στελέχη του «ΠτΘ» που εργάστηκαν για την επιμέλεια των τόμων και, συγκεκριμένα, στους κ.κ. Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη, Νεκτάριο Μουρδικούδη, Ελπίδα και Κύρα Περδίκη, καθώς και στη Νίκη Αγγελακοπούλου, ενώ έκλεισε τη σύντομη τοποθέτησή της, υποσχόμενη, πως τόσο οι υφιστάμενοι όσο και οι επόμενες γενιές του «ΠτΘ» θα συνεχίσουν να «υπηρετούν» το ΔΠΘ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.