Θεσε το ερωτημα σου – Ερευνα για το Διεθνες Δικαιο στο Αιγαιο και την Ανατολικη Μεσογειο

Από το Εργαστήριο «Κρατερός Ιωάννου» της Νομικής του ΔΠΘ

Το Εργαστήριο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων “Κρατερός Ιωάννου” της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει με θέμα “Το Διεθνές Δίκαιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο” καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει τον προβληματισμό ή τα ερωτήματά του αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές διαφορές στα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου (όπως περί της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, της ΑΟΖ, της υφαλοκρηπίδας και το καθεστώς των νήσων). Η ομάδα έρευνας θα τις λάβει υπόψη και θα επιχειρήσει να δώσει νομικά συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις μέσα από την έρευνα που διεξάγεται.

Στόχος της ομάδας είναι η διερεύνηση των νομικών ζητημάτων που γεννώνται στην περιοχή του Αιγαίου και των νομικών εξελίξεων που μπορούν να προκύψουν. Μέσα από το ερευνητικό έργο θα επιχειρηθεί να δοθούν νομικές απαντήσεις στο τι θα μπορούσε να ανέμενε η Ελλάδα από μια προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά και τι νομικές συνέπειες έχει ή ενδέχεται να έχει η μέχρι τώρα πρακτική της χώρας σε επίπεδο αιγιαλίτιδας ζώνης, συνορεύουσας ζώνης, υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Σκοπός είναι αφενός να δοθούν ξεκάθαρες νομικές απαντήσεις για τα ανωτέρω ζητήματα (επίκαιρα και διαχρονικά) και αφετέρου να διατυπωθούν προτάσεις (προτρεπτικές ή αποτρεπτικές) σχετικά με τη μέχρι σήμερα πρακτική της Ελλάδας επί των ζητημάτων αυτών.

Info

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα ερωτήματά τους ανώνυμα μέσω της ακόλουθης φόρμας:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSN2WcRXq26CwBnfsBs0hSEpcg0JdZepSbFhxGkAS2nAHQgg/viewform?fbclid=IwAR1ogQJbnDFPyT4EawzE-XSkbsCtilgf-ohgZS-yEcX1hb-7jjcKihPvnE8

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.