Τελευταια ορκωμοσια για το Τμημα Κοινωνικης Διοικησης και Πολιτικης Επιστημης

85 απόφοιτοι ορκίστηκαν μερικές μέρες πριν τον οριστικό διαχωρισμό του Τμήματος σε τρία

Τον νενομισμένο όρκο έδωσαν 85 απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής επιστήμης, που θα είναι και οι τελευταίοι απόφοιτοι του τμήματος, μιας και από την 1 Σεπτεμβρίου θα χωριστεί σε τρία τμήματα, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης.
 
Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, με τους φοιτητές, τους γονείς και τους φίλους τους να καταχειροκροτούν τους απόφοιτους και να τους εύχονται καλή επιτυχία.
 

Τον όρκο ανέγνωσε ο κ. Θωμάς Παπαβραμίδης, που αποφοίτησε με βαθμό 9,35, ενώ τα πτυχία επέδωσαν οι Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και Φώτης Μάρης μαζί με τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Χαράλαμπο Πουλόπουλο και την αντιπρόεδρο κ. Μαρία Πεμπετζόγλου. 

Μια ιδιαίτερη μέρα για φοιτητές και ΔΠΘ 

Η ημέρα της ορκωμοσίας αυτής ήταν ιδιαίτερη, σημείωσε η Αντιπρύτανης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, γιατί αποτελεί την τελευταία αποφοίτηση του τμήματος, το οποίο ολοκληρώνει μαζί με αυτούς τον κύκλο του.
 
Για αυτό και όλοι από κοινού, οι μαθητές με χαρά για την επίτευξη ενός στόχου αλλά με αγωνία για την επόμενη ημέρα, κλείνουν μια πόρτα και ανοίγουν διάπλατα την επόμενη, με θάρρος, γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν, ενώ το πανεπιστήμιο ελπίζει πως έχει αντίστοιχες για την επόμενη προσπάθειά τους, στα τρία τμήματα που γεννήθηκαν από αυτούς και για αυτούς, αλλά και για τους φοιτητές που θα συνεχίσουν σε αυτά.
 
Η ανάγκη να παρέχουμε σπουδές και εκπαίδευση εξειδικευμένη στις ανάγκες που βάζετε εσείς όταν έρχεστε στο Πανεπιστήμιο, μας έκανε να στηρίξουμε μια λύση που θα μας δώσει την επόμενη μέρα» σημείωσε, και οι απόφοιτοι του προηγούμενου τμήματος καλείται με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απέκτησαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.
 
Το πιο σημαντικό που πρέπει να πάρουν μαζί με το πτυχίο τους, είναι ότι τα πράγματα είναι στο χέρι τους, και αυτοί θα καθορίσουν την επόμενη μέρα, και σε αυτό θα συνεχίζουν να τους στηρίζουν όλοι όσοι το έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι καθηγητές και το πανεπιστήμιο θα είναι πάντα εδώ για αυτούς. 

Δεν έχουν σημασία τα πτυχία χωρίς ευτυχία 

Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης κ. Φώτης Μάρης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους ορκισθέντες, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία και να χτίσουν την προσωπική τους καριέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και έχουν τα εφόδια για αυτό.
 
Τους ζήτησε δε να προσπαθήσουν να είναι καλύτεροι από όσους ήρθαν μέχρι σήμερα, που έχτισαν την κοινωνία που έχτισαν, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα, και υπάρχει σημαντικός χώρος για να καταθέσει ο καθένας την προσπάθειά του που θα γίνει ευδιάκριτη, ώστε να οδηγηθούν όλοι σε μια καλύτερη κοινωνία, μιας και έχουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες να το πετύχουν.
 
Τέλος τους ευχήθηκε να είναι ευτυχισμένοι και στην προσωπική τους ζωή, γιατί τα πτυχία χωρίς ευτυχία για τον ίδιο δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη σημασία, ενώ ευχαρίστησε και τις οικογένειες των φοιτητών που στήριξαν, σε δύσκολες εποχές, την προσπάθεια των παιδιών. 

Κλείνει ένας κύκλος για το τμήμα 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Πουλόπουλος σημείωσε πως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους απόφοιτους αλλά και όλους όσους τους στήριξαν στην προσπάθειά τους, και να αποτελούν αυτούς που θα τους συντροφεύουν.
 
Αυτές τις μέρες κλείνει ένας κύκλος για το τμήμα, και είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και λυπημένοι ταυτόχρονα. Χαρούμενοι γιατί από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν τρία νέα Τμήματα που θα έχουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια προσφέροντας καλύτερες σπουδές τους φοιτητές, και λυπημένοι γιατί οι καθηγητές θα χωριστούν στα τρία για να στηρίξουν την ανάπτυξη των τμημάτων.
 
Τόνισε πάντως πως ο διαχωρισμός αυτός άξιζε τον κόπο, γιατί τα τμήματά αυτά θα δώσουν την δυνατότητα να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες στη χώρα μας, και σε αυτό ο ρόλος των αποφοίτων θα είναι πρωταγωνιστικός.
 
Τους αποχαιρέτησε με ένα ποίημα που θυμάται από τα φοιτητικά του χρόνια, το «Όσο μπορείς» του Κ. Καβάφη:
 

«Και αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θες,
Τούτο μόνο προσπάθησε
μην την εξευτελίζεις,
μες στις πολλές συνάφειες του κόσμου,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική». 

Μια μοναδική ημέρα 

Τέλος η κ. Πεμπετζόγλου τόνισε πως σε αυτή την ξεχωριστή τελευταία ορκωμοσία του ενιαίου τμήματος, θα ήθελε να τους συγχαρεί, να τους ευχηθεί καλή σταδιοδρομία και πορεία σε ό,τι αποφασίσουν να κάνουν, αλλά και συνεχάρη όλους τους φίλους και τους συγγενείς που τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.