«Τα νεα Προγραμματα Σπουδων για τη διδασκαλια της νεας ελληνικης γλωσσας στην υποχρεωτικη εκπαιδευση: προκλησεις και προοπτικες»

Διάλεξη της Μαριάνθης Οικονομάκου, στο Colloquium Γλωσσολογίας του ΤΕΦ/ΔΠΘ

Η Ειδίκευση Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium της για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα φιλοξενήσει διάλεξη της κ. Οικονομάκου Μαριάνθης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) με θέμα: «Τα νέα Προγράμματα Σπουδών για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας στην υποχρεωτική εκπαίδευση: προκλήσεις και προοπτικές». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30.

Βιογραφικό

Η κ. Οικονομάκου Μαριάνθη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και πτυχιούχος και διδάκτορας του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η  διδακτορική της διατριβή εξέταζε τη λειτουργία των επιρρηματικών της Ελληνικής. Ενώ η μεταδιδακτορική της έρευνα είχε θέμα την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη σκοπιά της αρχικής εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών. Είναι μέλος της ομάδας εκπόνησης των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τη διδασκαλία της γλώσσας στο δημοτικό σχολείο (2023) και επιμορφώτρια Α’ σε θέματα γλωσσικής διδασκαλίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της εμπίπτουν στα πεδία: γενική γλωσσολογία, γλωσσική διδασκαλία με έμφαση στον διδακτικό σχεδιασμό, γραμματισμοί και εκπαίδευση, κριτικός γραμματισμός, γλωσσικά προγράμματα σπουδών και αρχική εκπαίδευση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Info

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο παρακάτω και θα παραμείνει σταθερός για όλες τις διαλέξεις.
https://us06web.zoom.us/j/83892116240?pwd=OGFidThXV29wbW5TY29wMDMrdFRVdz09
Meeting ID: 838 9211 6240
Passcode: 440992

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.