Συνεργασια με τους Δημους και αλλους φορεις για το θεμα των αδεσποτων θελει το ΔΠΘ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την διαμαρτυρία του Τμήματος Ελληνικής φιλολογίας

Πρόθυμο να βοηθήσει όπως μπορεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στην Πανεπιστημιούπολη, είναι το ΔΠΘ, σύμφωνα με τον επόμενο πρύτανη του ΔΠΘ κ. Φώτη Μάρη.

Με αφορμή το θέμα των αδέσποτων που προέκυψε στην Πανεπιστημιούπολη, με το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας να κλείνει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση, ο κ. Μάρης μιλώντας στον «ΠτΘ» σημείωσε πως το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο πανεπιστήμιο, αλλά αφορά όλη την πόλη.

Οι αρμοδιότητές τους είναι συγκεκριμένες από το νόμο, όμως οι παρεμβάσεις που γίνονται με βάση αυτόν μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί πως μέχρι τώρα δεν είναι αποτελεσματικές.

Συμβάντα έχουν συμβεί στο παρελθόν, έγινε απομάκρυνση κάποιων σκυλιών με επιθετικά χαρακτηριστικά, αλλά άποψή του είναι πως οι φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την διαχείριση των αδέσποτων θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν, μιας και ακόμα έχουν να διανύσουν μεγάλο δρόμο για την οριστική λύση του ζητήματος.

Το Πανεπιστήμιο είναι πρόθυμο να βοηθήσει όπως μπορεί σε αυτή την προσπάθεια, και όπως απαιτηθεί, σημείωσε ο κ. Μάρης, και θα συζητήσουν με τους αρμόδιους Δήμους, αλλά και με τις φιλοζωικές, για προτάσεις που δεν έχουν σκεφτεί αλλά μπορούν να υλοποιήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.