Συνεργασια ΔΠΘ – Περιφερειακης Διευθυνσης Εκπαιδευσης ΑΜΘ

Μαθήματα Ελληνικής γλώσσας σε μαθητές της Περιφέρειας και τους γονείς τους

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στην Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Πρύτανης Καθηγητής κ. Φώτιος Μάρης και η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και  Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για μία σημαντική για την περιοχή της ΑΜΘ συνεργασία, καθώς θα υλοποιηθούν, μέσω του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (Ε.ΔΙ.ΕΛ.), οι κάτωθι δραστηριότητες:

  • μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
  • προγύμναση μαθητών και  μαθητριών για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις ελληνομάθειας για την πιστοποίηση της γνώσης τους στην ελληνική γλώσσα
  • μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε γονείς μαθητών και μαθητριών σχολείων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Την εφαρμογή της συμφωνίας θα συντονίζουν η Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (Ε.ΔΙ.ΕΛ) κ. Μαρία Δημάση και η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.