Συνεδριο «ΤHINC INNOVATION FORUM – Η συνδεση της ερευνας του ΔΠΘ με την επιχειρηματικοτητα»

Διαδικτυακά την Τρίτη 20 Ιουνίου

Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Thinc – Thrace incubator, διοργανώνει το ΤHINC INNOVATION FORUM «Η σύνδεση της έρευνας του ΔΠΘ με την επιχειρηματικότητα» , την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, διαδικτυακά και ώρα έναρξης 17.30.

Η “Thinc-Thrace Incubator” έχει θέσει ως βασικό στόχο τη διασύνδεση των τμημάτων του ΔΠΘ, προωθώντας την εξωστρέφειά τους και ευθυγραμμίζοντας τα με τις ανάγκες της αγοράς. Στο πλαίσιο αλληλεπίδρασης και συνεργασίας του Πανεπιστημίου με επιχειρήσεις, το συνέδριο στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου και της αμφίδρομης ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών. Έτσι θα φιλοξενηθούν όλοι οι Πρόεδροι των τμημάτων του ΔΠΘ, οι οποίοι με την παρουσία τους θα προσθέσουν μεγάλη αξία στον διάλογο, καθώς η εμπειρία η γνώση τους, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στο έργο της θερμοκοιτίδας για τη σύνδεση μεταξύ του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Forum, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και παραδειγμάτων επιτυχημένων πρακτικών ώστε να παρασχεθεί η απαιτούμενη υποστήριξη προς όφελος των ερευνητών και αποφοίτων του ΔΠΘ σε σχέση με την αγορά εργασίας.

Η Θερμοκοιτίδα αποτελεί μια καινοτόμο δομή του ΔΠΘ με κυρίαρχο σκοπό την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και την σύνδεση της έρευνας, των νέων ιδεών και του επιχειρηματικού κόσμου, με το ευρύτερο οικοσύστημα καινοτομίας.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Δίνει την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες να κάνουν την ιδέα τους πράξη με τη βοήθεια εξειδικευμένων υπηρεσιών σε νέες, εξοπλισμένες εγκαταστάσεις εντός της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ.

Info

Για ηλεκτρονικές εγγραφές επισκεφθείτε τον σύνδεσμο hps://forms.gle/j5yiGuQxRcAqhcSL6

Για πρόσθετες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ : 2541079160 ή με email: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.