Συνεχιζει την καλη πορεια των εμβολιασμων το ΔΠΘ

Μόλις ένα 18% παραμένει ανεμβολίαστο – Ανάμεσά τους και όσοι νόσησαν

Μόλις ένα 18% των συνολικά εγγεγραμμένων φοιτητών του ΔΠΘ παραμένουν ανεμβολίαστοι σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Αριθμός που βαίνει μειούμενος δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται καθώς και του γεγονότος ότι σε αυτούς προσμετρώνται και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν νοσήσει και επομένως έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας τα οποία μετέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm» η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου σε σύνολο 21.692 προπτυχιακών φοιτητών μόλις το 18% αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί. Η ίδια επεσήμανε ότι αρκετοί είναι και οι φοιτητές οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να εμβολιαστούν μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων που δεν επιτρέπουν την είσοδό τους σε καταστήματα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με τον τελικό αριθμό να βαίνει μειούμενος δεδομένου ότι η εμβολιαστική πορεία τους συνεχίζεται.

Η ίδια χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός που «θωρακίζει» τη λειτουργία του ΔΠΘ, το οποίο από την επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας του μέτρησε ελάχιστα και περιστασιακά κρούσματα που ήταν όπως τόνισε «πλήρως ελεγχόμενα». «Η μετάβαση στη νέα αυτή εποχή της δια ζώσης διδασκαλίας έγινε επομένως απρόσκοπτα, χωρίς απρόοπτα και με λίγα κρούσματα. Κι αυτό είναι πολύ θετικό» ανέφερε, τονίζοντας ότι σε αυτό συντέλεσε ο εμβολιασμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.