Συνεχης προσπαθεια της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνης να διαφυλαξει τη δια ζωσης εκπαιδευση

Ξεκίνησε με θεματική ημερίδα και 30 μαθητές το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία»

Με την 1η Θεματική Ημερίδα του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία», εγκαινίασε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου την φετινή μεταπτυχιακή σχολική χρονιά η ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, η οποία πραγματοποιείται υπό ιδιάζουσες συνθήκες λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Άλλωστε της διημερίδας θα ακολουθήσει ένα τριήμερο δια ζώσης εντατικών μαθημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, συνεχίζοντας την προσπάθεια του Τμήματος να προσφέρει δια ζώσης την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους φοιτητές του.

Στη διημερίδα πραγματοποιούνται εξειδικευμένα εργαστηριακά σεμινάρια προβάλλοντας την αξία της άσκησης στη βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας ατόμων με καρδιο-μεταβολικά νοσήματα και παρουσιάζονται οι τρόποι αξιολόγησης προβλημάτων κίνησης σε άτομα με νευρολογικές παθήσεις.

Επίσης, θα συνδεθεί η θεωρία με την πράξη με την εφαρμογή πρωτοκόλλων διαλειμματικής άσκησης στο σύγχρονο γυμναστήριο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και τα δικά τους προγράμματα άσκησης, τα οποία υλοποίησαν στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Προσπάθεια να μην μεταβληθεί σημαντικά το πρόγραμμα από προηγούμενες χρονιές

Όπως σημείωσε η Κοσμήτορας κ. Ελένη Δούδα, αυτό είναι το πρώτο μεταπτυχιακό τους που ξεκινά φέτος, μιας και έχουν μια κλιμακωτή έναρξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία θα είναι, όπως το προπτυχιακό τους, δια ζώσης.

Πρόθεσή τους είναι να φέρουν τους φοιτητές όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες στην πόλη, για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έχει 30 φοιτητές, με την ημερίδα να απευθύνεται και στους υγιείς και τους κλινικούς πληθυσμούς, με πρωτόκολλα διαλλειματικής άσκησης που μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτούς τους πληθυσμούς αλλά και πρωτόκολλα αξιολόγησης της κίνησης σε άτομα με νευρολογικές παθήσεις.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο βιωματικά σεμινάρια, με την παρουσίαση στο Γυμναστήριο ασκησιολόγιο, δηλαδή τι θα πρέπει να κάνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στα γυμναστήρια όσο αφορά αυτούς τους πληθυσμούς.

Με τα εντατικά μαθήματα που θα γίνουν το τριήμερο Παρασκευή Κυριακή, θα ξεκινήσουν κανονικά το β εξάμηνο του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού.

Στο Τμήμα προσπαθούν να μην μεταβάλλουν το πρόγραμμά τους από τις προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με το νόμο, για αυτό και επέλεξαν να γίνουν τα πρώτα 9 μαθήματα που έχουν υπολογίσει, να γίνουν 4 διαλέξεις εξ αποστάσεως, με το δεύτερο τριήμερο να γίνεται στον εταίρο του προγράμματος το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στην Αθήνα, η κ. Δούδα θα προτείνει να γίνουν αυτά τα μαθήματα ξανά στην Κομοτηνή, όπου έχουν εμπειρία πλέον στο θέμα.

Όλα τα υπόλοιπα 4 μεταπτυχιακά του ΤΕΦΑΑ θα ακολουθήσουν παρόμοια κατεύθυνση, σημείωσε η Κοσμήτορας, μιας και έχουν διαρθρωτό αριθμό φοιτητών, με τα τμήματά τους να τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν με όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό φοιτητών στο κάθε ένα από αυτά.

Γιγάντια προσπάθεια για τη δια ζώσης εκπαίδευση

Η κ. Δούδα αναφέρθηκε και στην γιγάντια προσπάθεια που γίνεται για τη δια ζώσης εκπαίδευση στο προπτυχιακό τους πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου, τόσο από το διδακτικό προσωπικό όσο και από τους φοιτητές ώστε να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις λειτουργίας και να έχουν συνέχεια.

«Ειλικρινά περίμενα περισσότερες δυσκολίες, και στην προσαρμογή των φοιτητών, όμως είναι πειθαρχημένοι και τηρούν τα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μόνο σημαντικό θέμα που προέκυψε ήταν με τις μετακινήσεις τους στο χώρο του ΤΕΦΑΑ, μέχρι να συντονιστούν όλα τα τμήματα, όμως θεωρεί πως πλέον έχουν λυθεί τα όποια μικροπροβλήματα και θα είναι πλήρως καλυμμένοι όσο αφορά τα πρωτόκολλά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.