Συνεχεια αντιδρασεων για τη συγχωνευση των Τμηματων της ΣΚΑΣ

Γρηγόρης Παπαγιάννης, Πρόεδρος ΤΕΦ: «Οι αποφάσεις αυτές είναι όχι απλώς ένδειξη αδιαφορίας, αλλά έγκλημα εθνικής προδοσίας»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συγχώνευση των τμημάτων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μετά το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσε το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, ο πρόεδρος του κ. Γρηγόρης Παπαγιάννης με μήνυμά του απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όλους τους Θρακιώτες, τονίζοντας:

«Αντί να στηρίξει τη Θράκη και το δημόσιο Πανεπιστήμιο, η Κυβέρνηση αποφάσισε την συρρίκνωση της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με την συγχώνευση των τριών Τμημάτων της σε ένα… “πρόγραμμα σπουδών”! (Μονοτμηματική Σχολή!)

Τι σημαίνει αυτό;

(Αντι-)Επιστημονικά: Τρεις διακριτές Επιστήμες “τσουβαλιάζονται” όχι σε ένα Τμήμα ως τομείς, αλλά σε ένα πρόγραμμα σπουδών ως κατευθύνσεις του!
Σημαίνει ότι οι σήμερα παρεχόμενες ειδικεύσεις… καταργούνται, γιατί δεν χωράνε, βέβαια, σε ένα (1) Πρόγραμμα σπουδών.

Οικονομικά: Ότι το νέο μοναδικό Τμήμα θα μπορεί να δεχθεί περίπου το 1/3 των εισακτέων σε σχέση με αυτούς που μπορούν να δεχθούν σήμερα τα 3 τμήματα. Η δημόσια χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου για τη μονοτμηματική αυτή Σχολή επίσης θα μειωθεί στο 1/3. Νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού αποκλείεται να προκηρύσσονται, γιατί αυτό το νέο Τμήμα θα έχει ήδη υπεράριθμο προσωπικό! Ούτε οι αποχωρούντες με συνταξιοδότηση θα αναπληρώνονται!

Δημογραφικά για τη Θράκη που αδειάζει ήδη: δεν χρειάζονται εξηγήσεις για το τι συνέπειες έχουν αυτά.

Εθνικά-πολιτιστικά για την ακριτική περιοχή της Ελλάδας: Δεν χρειάζονται αποδείξεις για το ότι οι αποφάσεις αυτές είναι όχι απλώς ένδειξη αδιαφορίας, αλλά έγκλημα εθνικής προδοσίας.

Τα παραπάνω απο-ΦΑΣΙΣΤΗΚΑν από Ελληνική(;) Κυβέρνηση για τη Θράκη, για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για την Ελληνική γλώσσα και Φιλολογία και Ιστορία, ωσάν να επρόκειτο για την τύχη της γλώσσας μιας μικρής κοινότητας από την άλλη άκρη της γης (π.χ. των Ινδιάνων ή των Εσκιμώων) σε Δημοτικό σχολείο της … Τουρκίας!

Σας καλώ να εκφράσετε την αντίθεσή σας και την διαμαρτυρία σας για τα παραπάνω προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.