Συλλογη υπογραφων απο φοιτητες του Τμηματος Πολιτικης Επιστημης

Ζητούν να καθιερωθεί διπλή εξεταστική και για τους τελειόφοιτους

Στη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών τμημάτων ανα την Ελλάδα, επιτρέπεται οι φοιτητές του 8ου εξαμήνου σπουδών να εξεταστούν στην εξεταστική Ιουνίου-Ιουλίου και στα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου. Γι’αυτό τον λόγο, οι φοιτητές  του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, πήραν τη πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε συλλογή υπογραφών, ώστε να μπορούν στην επερχόμενη εξεταστική Ιουνίου-Ιουλίου οι φοιτητές του 8ου εξαμήνου, να εξεταστούν και σε μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου καταστώντας έτσι, δυνατή την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

«Είναι μια πράξη αυτονόητη, η οποία σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες και τον κίνδυνο της διπλής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου να είναι “ορατός”, καθίσταται κάτι παραπάνω απο αναγκαία», σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητών.

Εάν το Τμήμα δεν δύναται να πάρει την απόφαση πριν τις δηλώσεις μαθημάτων, οι φοιτητές ζητούν:

α) Να οριστεί εκ των προτέρων συμπληρωματική προθεσμία δηλώσεων ώστε να συμπληρωθούν τα απαραίτητα μάθημα αν υπάρχει θετική έκβαση

ή

β) πρόσθεση των περαιτέρω μαθημάτων από τη Μηχανοργάνωση έπειτα από ηλεκτρονικές αιτήσεις των φοιτητών προς τη γραμματεία.

Πρόκειται για ενα θεμα που δεν περιορίζεται μονο στο φετινό τέταρτο ετος αλλα αφορά άμεσα την φοιτητικη κοινότητα του τμηματος.

Η συλλογή θα γίνει ηλεκτρονικά με ονοματεπώνυμο και ΑΕΜ (αυστηρά φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.