«Συμπληρωθηκε» το Συμβουλιο Διοικησης του ΔΠΘ

Εκλέχθηκαν τα πέντε εξωτερικά μέλη του

Τα πέντε εξωτερικά μέλη τα οποία θα συμπληρώσουν το Συμβούλιο Διοίκησης ανακοίνωσε το ΔΠΘ.

Τα έξι εσωτερικά μέλη του Πανεπιστημίου ήτοι ο κ. Φώτης Μάρης, η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο κ. Άλκης Δερβιτσιώτης, ο κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, η κ. Αλεξάνδρα Γιατρομανωλάκη και ο κ. Γεώργιος Τσομής συνήλθαν σε συνεδρίαση την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και τοποθετήθηκαν αναλυτικά ως προς την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί. Εξέτασαν τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων, τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα. Συζήτησαν σχετικά με τη συμβολή τους στην εκπαίδευση και την έρευνα, τις επιστήμες, την οικονομία, την κοινωνία σε σχέση και με τα αντικείμενα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και τη δυναμική ως προς την ανάπτυξη νέων κατευθύνσεων.

Έπειτα  διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με τη μέθοδο της κλειστής κάλπης κατά την οποία  ψήφισαν με μοναδικό ψηφοδέλτιο όλα τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου.

Από την εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν ως εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (με αλφαβητική σειρά) οι ακόλουθοι:

α/αΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦΩΝ
1Δημητρίου Ανδρέας του Παντελή5/6
2Καψάλης Γεώργιος του Δημητρίου5/6
3Κεβρεκίδης Ιωάννης του Γεωργίου5/6
4Κόλλιας Σπυρίδων του Σωτηρίου6/6
5Ματζαράκης Ανδρέας του Παναγιώτη6/6

Σύμφωνα με το πρακτικό, αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία εκλογής ο υποψήφιος κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, ενώ η υποψήφια  κ. Μαρία Κουτσελίνη – Ιωαννίδου με έγγραφό της από τις 7 Νοεμβρίου απέσυρε την υποψηφιότητά της.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει εντός προθεσμίας επτά ημερών από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης των εξωτερικών μελών του Σ.Δ., η διαδικασία για την ανάδειξη Πρύτανη. Υποψηφιότητα για Πρύτανης μπορεί να καταθέσει κάθε ενδιαφερόμενο εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, ο οποίος θα πρέπει να καταρτήσει πρόταση καθώς και να καταθέσει τα πρόσωπα που προτείνει για Αντιπρυτάνεις. Ο Πρύτανης θα αναδειχθεί με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης, που λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και πλειοψηφία 8/11.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.