Στις 22 Οκτωβριου στην Ξανθη το φετινο TEDxDUTH

Όσα έγιναν στο pre – event που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή

Στις 22 Οκτωβρίου στην γειτονική Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί το TEDxDUTH 2022 το οποίο μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στις δια ζώσης διοργανώσεις του.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης που ευελπιστεί να συνδυάσει την εμπειρία τόσο της πρώτης διοργάνωσης που έγινε με φυσική παρουσία όσο και της δεύτερης ψηφιακής ένεκα κορωνοϊού, είναι «Redefine», ελληνιστή «επαναπροσδιορισμός» και είναι άκρως περιγραφικό του περιεχομένου της φετινής διοργάνωσης που όπως εξήγησαν από το βήμα του pre – event που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου στην Παλιά Νομική του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης κ.κ. Σοφία Κίρτσιου και Σαράντης Αντωνίου, «επαναπροσδιορίζει την θέση του ευελπιστώντας να δώσει νέα πνοή στο ΔΠΘ».

Το δεύτερο pre-event της φετινής διοργάνωσης έλαβε χώρα στην Κομοτηνή αποτελώντας μια μικρογραφία των όσων αναμένεται να ακολουθήσουν στην κεντρική διοργάνωση της Ξάνθης, όπου όπως έκανε γνωστό ο κ.Αντωνίου θα φιλοξενήσει ομιλητές από όλη την Ελλάδα, πρακτικά και θεωρητικά workshops και παραστάσεις, ευελπιστώντας να αποτελέσει σημείο συνάντησης των φοιτητών του ΔΠΘ, και όχι μόνο.

Πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης του Σαββάτου ήταν ο κ. Περικλής Γκόγκας, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ ο οποίος κατέρριψε μύθους που κυριαρχούν στην Ελλάδα του σήμερα, όπως τα «κακά» ελληνικά πανεπιστήμια σε σχέση με τα πανεπιστήμια, ο μύθος του «τεμπέλη» Έλληνα σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς κ.α., για να ακολουθήσει η νομικός και λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. κ.Ιωάννα Πέρβου,  η τοποθέτηση της οποίας αφορούσε στην σημασία της ενασχόλησης όλων με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ενδιάμεσα οι κ.κ. Δημήτρης Ναλμπάντης και Τζούλια Γραμμενίδου από τους Ναυτοπρόσκοπους Κομοτηνής μίλησαν για την αξία της εθελοντικής πράξης μέσα από την δραστηριοποίηση και το έργο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ενώ την διοργάνωση έκλεισαν τα μέλη του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ένα «μάθημα» πρώτων βοηθειών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.