Στην Θρακη νεαροι ομογενεις απο τις ΗΠΑ στο πλαισιο του “Return to your Roots”

Το 1ο Θερινό Summer Camp σε συνεργασία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εργαστηρίου +Μόρφωση του Δ.Π.Θ. με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο

Στην Θράκη αναμένεται να βρεθούν από τις αρχές Αυγούστου και για δέκα ημέρα, δέκα υπότροφοι ομογενείς από τις ΗΠΑ, ηλικίας 18 με 24 ετών στο πλαίσιο του 1ου Summer Camp στη Θράκη με τίτλο “Return to your Roots”.

Το 1ο Θερινό Summer Camp Return to your Roots, πραγματοποιείται στη Θράκη σε συνεργασία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εργαστηρίου +Μόρφωση του Δ.Π.Θ. με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σικάγο και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, και της Μητροπόλης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Το θερινό  Summer Camp Return to your Roots στηρίζεται από τον Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών.

Στο πλαίσιο αυτού νέοι ηλικίας 18 με 24 ετών θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν ελληνικά και να ξεναγηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για δέκα ημέρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδόσεις μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και βιωματικά εργαστήρια για τους υποτρόφους, επισκέψεις σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Μαρώνεια, Καβάλα ξεναγήσεις σε αξιοθέατά (αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, παλιά πόλη Κομοτηνής, αρχαιολογικός χώρος Μαρωνείας, Πόρτο Λάγος, Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αλεξανδρούπολης, Ξενάγηση στην Καβάλα κτλ.).

Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κατά την άφιξή τους στο Άγιον Όρος και τη Θεσσαλονίκη τις πρώτες δύο μέρες της έναρξης του Θερινού Σχολείου, ενώ μετά θα διαμείνουν για τις υπόλοιπες μέρες του Προγράμματος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα».

Η τελετή έναρξης του 1ου Summer Camp στη Θράκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023, ώρα 21:00 στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Την τελετή θα χαιρετίσουν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, η Aντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων & Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια Μαρία Γρηγορίου, η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο και επιστημονική συνυπεύθυνη του Summer Camp, Καθηγήτρια Αναστασία Γιαννακίδου, καθώς και η τ. Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική υπεύθυνη του Summer Camp, Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.