Στην Πρυτανεια του ΔΠΘ ο Μαργαριτης Σχοινας

Ενημερώθηκε για την νέα δομή του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα έχει παρουσία σε κάθε πόλη της Περιφέρειας

Την Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος ενημερώθηκε για την δημιουργία του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο θα έχει έδρα στην Ξάνθη αλλά παρουσία σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρύτανης κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, καθώς και οι Αντιπρυτάνεις κ. Ζωή Γαβρηιλίδου, Φώτης Μάρης, Μαρία Μιχαλοπούλου και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος.

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει και το βράδυ της Παρασκευής, για την διεξαγωγή, το συντομότερο δυνατόν, Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην περιοχή, ώστε να αναδειχθούν οι ανάγκες αλλά και οι προτάσεις για την περιοχή, ενόψει της εξειδίκευσης του νέου ΕΣΠΑ.

Επισήμανε επίσης προς τις πρυτανικές αρχές πως θα πρέπει, με αφορμή τα κέντρα αυτά, το πανεπιστήμιο να ανοιχθεί προς την κοινωνία.

 «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ένας κόμβος εξωστρέφειας ακαδημαϊκής, ευρωπαϊκής. Συμμετέχει, πολύ φιλόδοξα, σε ένα μεγάλο εύρος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια που θα έχουμε πάρα πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες και εργαλεία», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Εξέφρασε δε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πέτυχε στο διαγωνισμό για τα Κέντρα Ενημέρωσης και η ιδιαιτερότητα που έχει η περιοχή είναι ότι το Europe Direct θα έχει μια παρουσία σε όλες τις πρωτεύουσες της Περιφέρειας, έτσι ώστε οι κάτοικοι να ξέρουν ότι πολύ κοντά τους βρίσκεται μια Πύλη Ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Τόνισε πως η φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αυτά τα Κέντρα Ενημέρωσης να μην αφορούν τους ειδικούς, αλλά να ανοίξουν στην κοινωνία και να αποτελέσουν μια αφορμή για συζήτηση και ενημέρωση για την Ευρώπη, πολύ περισσότερο τώρα που αρχίζει και η διαδικασία της διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης.

«Νομίζω ήρθε η ώρα των πολιτών. Σε αυτή τη διαδικασία η Ευρώπη και οι Βρυξέλλες πρέπει μάλλον να σιωπήσουν. Είναι η ώρα να μιλήσουν η κοινωνία, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι κοινωνικοί εταίροι, οι Περιφέρειες», υπογράμμισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.