Στην Πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης «μετακομιζει» το τμημα Πολιτικων Επιστημων

Απαραίτητη η μετακίνηση μετά την τριχοτόμηση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης

Στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, και σε παρακείμενη αίθουσα που τώρα διαμορφώνεται, θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα του νεοσύστατου Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, που αποτελεί ένα από τα τρία τμήματα στα οποία χωρίστηκε το παλιό τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.
 
Όπως είναι γνωστό το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στεγαζόταν στα προκάτ που βρίσκονται στην παλιά Νομική, όμως με το «σπάσιμό» του στα τρία, οι δυνατότητες κάλυψης όλων των αναγκών περιορίστηκαν σημαντικά.
 
Έτσι πλέον, με δεδομένη την ένδεια χώρων του πανεπιστημίου τόσο στην Παλιά Νομική όσο και στην Πανεπιστημιούπολη, τελικά τα περισσότερα μαθήματα του Τμήματος θα πραγματοποιούνται στο κεντρικό Αμφιθέατρο.
 
Παράλληλα όπως ανέφερε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης, διαμορφώνουν μια αίθουσα στο χώρο του μεγάλου αμφιθεάτρου, καθώς και χώρο για την γραμματεία, που αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
 
Έτσι θα υπάρχει κανονική σύγχρονη γραμματεία, αίθουσα διδασκόντων, και μια αίθουσα με 70-80 θέσεις για μαθήματα, που στο σύνολό τους ελπίζουν πως θα καλύψουν τις ανάγκες του Τμήματος.
 
Το κεντρικό Αμφιθέατρο άλλωστε χρησιμοποιούνταν ήδη ελάχιστα από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, κυρίως για τις επίσημες εκδηλώσεις και για ορκωμοσίες, και τώρα θα εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά το καινούριο Τμήμα.
 
Πάντως γενικότερα η όλη κατάσταση δεν είναι ιδανική, μιας και αυτή τη στιγμή μαθήματα γίνονται και σε ένα λυόμενο στο χώρο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, το οποίο χρησιμοποιεί παράλληλα το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας για το εργαστήριο Ανθρωπολογίας.
 
Η χωροθέτηση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών θεωρείται πως θα διαρκέσει δύο με τρία χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κτιρίου που στοχεύει να στεγάσει τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, που προχωρά με κανονικούς ρυθμούς.
 
Να σημειωθεί πως το κτίριο όπου στεγαζόταν το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης πριν από την συγχώνευσή του με το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης με το σχέδιο Αθηνά, που βρίσκεται κοντά στο Τμήμα Αστυφυλάκων, δεν μπορεί πλέον να το στεγάσει, μιας και σύμφωνα με τον κ. Μάρη έχει παραμεληθεί για πολλά χρόνια και το κόστος για την προσωρινή ανακατασκευή του είναι απαγορευτικό.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.