Σκεψεις για ιδρυση και ξενογλωσσου μεταπτυχιακου στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το ΠΜΣ «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός»

Γιώργος Κώστα, Διευθυντής του ΠΜΣ
«Είναι αρχή ακόμα, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ο πρόδρομος και αποτελεί όνειρο να προσφέρουμε ένα ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό»

Σημαντικό ενδιαφέρον τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, έχει προσελκύσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός» του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Προγράμματος, Καθηγητή κ. Γεώργιο Κώστα.

Αυτό το ενδιαφέρον, που μεταφράζεται σε Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και έρχονται στην Κομοτηνή για την δια ζώσης διδασκαλία που περιλαμβάνει, είναι πολύ ενθαρρυντικό και μαζί με ενδιαφέρον από ξένους φοιτητές, τούς κάνει να ελπίζουν πως σύντομα θα μπορέσουν να προσφέρουν και ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για φοιτητές εκτός Ελλάδας.

Έλληνες φοιτητές από το εξωτερικό έρχονται στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστα, φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ξεκινά το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, με 40 μαθητές από όλη την Ελλάδα, και αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και είναι πολύ καινούριο και παγκοσμίως.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι συμμετέχοντες σε αυτό γιατί από τους 40 φοιτητές, δύο ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό ένας στην Μαδρίτη και μία στο Κατάρ.

Τα μεταπτυχιακά πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο εξ αποστάσεων, με δύο εβδομάδες σε κάθε εξάμηνο να περιλαμβάνουν μαθήματα δια ζώσης στην Κομοτηνή.«Έτσι βλέπουμε για πρώτη φορά πως δεν χρειάζεται να βγούμε εμείς στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά, αλλά είναι ισοδύναμα με αυτά άλλων χωρών» σημείωσε ο κ. Κώστα, κάτι που δείχνει ότι κάτι κάνουν σωστά, και τους δίνει παραπάνω θάρρος και ώθηση, για την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου και του τμήματός τους.

Μάλιστα ελπίζουν πως είναι πολύ κοντά για να ανακοινώσουν το πρώτο ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό, με φοιτητές από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο, μιας και δέχονται συνεχώς ερωτήσεις αν αυτό το μεταπτυχιακό προσφέρεται και στα αγγλικά, τόσο από το εξωτερικό όσο και από φοιτητές που βρίσκονται στην Κομοτηνή μέσω Erasmus.

«Είναι αρχή ακόμα, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ο πρόδρομος και αποτελεί όνειρο να προσφέρουμε ένα ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό» κατέληξε.

Πέντε τα μεταπτυχιακά του  ΤΕΦΑΑ

Να σημειώσουμε πως το ΤΕΦΑΑ έχει πέντε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το Διϊδρυματικό Π.Μ.Σ. «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία» – το Π.Μ.Σ. «Λειτουργική διαχείριση τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκούμενους», το Π.Μ.Σ. «Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή», το Π.Μ.Σ. «Φυσιολογία της Άσκησης & Προπονητική» και το προαναφερθέν μεταπτυχιακό, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Κώστα, είναι κάτι καινούριο για τη χώρα μας και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.