Σε εξελιξη δραση συνεργασιας μεταξυ του 12ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης και του Τμηματος Κοινωνικης Εργασιας του ΔΠΘ

«Αντάλλαξαν» χώρους μάθησης

Μια άτυπη «ανταλλαγή» στους χώρους μάθησής τους πραγματοποιήσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες τμημάτων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ, ως μια πιλοτική κοινή δράση συνεργασίας που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της σχολικής Κοινωνικής Εργασίας και των παρεμβάσεων στην Κοινότητα.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25 μαθητές και μαθήτριες από τη Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξη του 12ου Δημοτικού, με τον συντονισμό της σχολικής κοινωνικής λειτουργού, Δέσποινας Κουρτίδου, της διευθύντριας Δήμητρας Κεσουδίδου, του υποδιευθυντή Δημήτρη Λουρμπάκη και του εκπαιδευτικού Σινάν Γιακούμπ και 25 φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος με συντονίστρια την Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας Αγάπη Κανδυλάκη που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο σχολείο.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών τους πραγματοποιούν δράσεις σχετικές με τα δικαιώματα, τις δεξιότητες επικοινωνίας και τα συναισθήματα, υπό το πρίσμα της αποδοχής, της συνεργασίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της μοναδικότητας,  ενώ αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχικά το Τμήμα και ξεναγηθούν στον χώρο των μαθημάτων και ακολούθως στους χώρους του σχολείου, όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έπαιξαν ζωγράφισαν και συζήτησαν με τους μαθητές.

Επιπρόσθετα, μαθητές και μαθήτριες, μαζί με φοιτήτριες και φοιτητές, επισκέφτηκαν τον οικισμό των παιδιών, αλλά και κεντρικά σημεία της πόλης, με σκοπό να φωτογραφίσουν ελεύθερα ό,τι τους/ τις έκανε εντύπωση. Τέλος, γίνεται προσπάθεια δραματοποίησης παιδικού παραμυθιού.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, ένιωσαν σημαντικά, έδειξαν κίνητρο να αλληλεπιδράσουν, να δημιουργήσουν, να ακουστούν και να συνεργαστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.