Σε διαλογο καλουν τον Πρυτανη του ΔΠΘ οι φοιτητες της κατειλημμενης Πρυτανειας

«Στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου να πάρει θέση για τα αιτήματά μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε δημοκρατικό διάλογο, ενώπιον και των εκπροσώπων του τύπου, καλούν τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι φοιτητές που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Κατάληψης της Πρυτανείας του ΔΠΘ.

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης των Πρυτανικών αρχών, με την οποία καλούσαν τους φοιτητές να θέσουν τέλος στην πολυήμερη κατάληψη, οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, επαναφέρουν το αίτημα τους οι Πρυτανικές αρχές να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο νόμο Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως, τονίζοντας ότι ο πρύτανης δεν έχει επιδιώξει καμία επικοινωνία μαζί τους.

Οι φοιτητές καλούν τον Πρύτανη του ΔΠΘ να επισκεφθεί, αύριο Πέμπτη, 11 Μαρτίου την κατάληψη όπως επισημαίνουν «στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου» ώστε να καταθέσει την θέση του για τα αιτήματά τους, καλώντας παράλληλα τους καθηγητές τους να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους στον αγώνα τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσής τους έχει ως εξής:

Η κατάληψη της Πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έχει  συμπληρώσει ήδη 10 ημέρες. Στη διάρκεια αυτής πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις όπως μικροφωνική ,πορεία και μοίρασμα κειμένων στην πόλη καθώς επίσης και συμμετοχή στον αποκλεισμό της πανεπιστημιούπολης. Παράλληλα ως συντονιστικό κατάληψης οργανώσαμε προβολές ταινιών και συζητήσεις πάνω στα θέματα που μας αφορούν, με στόχο την αλληλεπίδραση των ατόμων που πλήττονται από την καταστολή σε όλες της τις εκφάνσεις.

Με την κατάληψη αυτή ζητάμε από τις πρυτανικές αρχές να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο νόμο Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως και να αφουγκραστούν τις φωνές των φοιτητών που διεκδικούν την άμεση απόσυρση του νόμου. Αντ’ αυτού, τόσο ο πρύτανης κ.Πολυχρονίδης όσο και η αντιπρύτανης κα.Γαβριηλίδου αρκέστηκαν σε διπλωματικές και ρηχές δηλώσεις φαινομενικής συμπαράστασης στον αγώνα μας. Αυτό απορρέει και από το γεγονός ότι επέλεξαν να κρατήσουν μία στάση σιωπής απέναντι στα γεγονότα που διαδραματίζονται σε όλες τις καταλήψεις των πανεπιστημίων της χώρας, πόσο μάλλον στην απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ. Ενώ ο πρύτανης δεν έχει επιδιώξει καμία επικοινωνία με τα ίδια τα μέλη της κατάληψης, προέβη σήμερα 09/03 σε μία τυπική ανακοίνωση σε τοπικό μέσο καλώντας μας να σταματήσουμε την κατάληψη. Στο κείμενο αυτό αναφέρθηκε πως η κατάληψη υπονομεύει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Και θέτουμε το εξής ερώτημα: Δεν υπονομεύεται η δημόσια παιδεία από το νόμο και υπονομεύεται από την κατάληψη; 

Για τους ανωτέρω λόγους καλούμε την Πέμπτη 11/03  στις 15:30μμ τον κ.Πολυχρονίδη να επισκεφθεί την κατάληψη και ενώπιων δημοσιογράφων, στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου, να πάρει θέση για τα αιτήματά μας.

Ταυτόχρονα ζητούμε από τους καθηγητές να γίνουν κομμάτι του αγώνα μας και να  συμμετέχουν έμπρακτα τόσο με την παρουσία τους στις συνελεύσεις μας όσο και παίρνοντας θέση δημόσια για τα κακώς κείμενα της εποχής.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.