Ραντεβου εν καιρω… στις δικαστικες αιθουσες

Οι τεταρτοετείς φοιτητές της Νομικής ΔΠΘ αποχαιρέτησαν την Παρασκευή τα φοιτητικά έδρανα στο τελευταίο τους μάθημα

Με το «δεδικασμένο» της επιτυχίας που δημιουργεί η Νομική ΔΠΘ

Με τελικές επισημάνσεις εν όψει των εξετάσεων, λίγα δάκρυα, και πολλές… selfie, έκλεισε την Παρασκευή ο τετραετής κύκλος μαθημάτων των εισακτέων στη Νομική Σχολή ΔΠΘ το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Τέσσερα χρόνια ακριβώς από την ημέρα που οι τελειόφοιτοι πλέον έδωσαν πανελλήνιες, βρέθηκαν για τελευταία φορά στα έδρανα της Νομικής ως νομικάριοι, δηλώνοντας έτοιμοι να μπουν δυναμικά στην τελική ευθεία ώστε να πάρουν το πτυχίο τους και να συναντηθούν ξανά στις δικαστικές αίθουσες. Μεγάλο πλήθος του έτους βρέθηκε σε αυτό το τελευταίο επαναληπτικό μάθημα που παρέδωσε ο λέκτορας Αστικού Δικονομικού Δικαίου κ. Δημήτρης Μπαμπινιώτης και άφου πήραν τις τελικές κατευθύνσεις πριν τις εξετάσεις απαθανάτισαν κάθε στιγμή, ώστε να μην ξεχάσουν πότε αυτές τις τελευταίες ώρες στο αμφιθέατρο που πέρασαν αμέτρητες ώρες παράδοσης και προβληματισμού για νομικά ζητημάτα. Έτσι, το αμφιθέατρο 1 της Νομικής Σχολής κατακλείστηκε από χαμογελά, ανάμεικτα με δάκρυα συγκίνησης.

Ο κ. Μπαμπινιώτης, αφού μίλησε αρκετή ώρα περί δεδικασμένου, θέλησε να αποχαιρετήσει το έτος, μιλώντας στους εν δυνάμει δικηγόρους για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και την προσπάθεια που οφείλουν να καταβάλουν όσοι θέλουν να διαγράψουν μια επιτυχημένη πορεία στα έδρανα των δικαστηρίων της χώρας, ή και γιατί όχι και των διεθνών δικαστηρίων. Παράλληλα, εξήρε τη συστηματική δουλειά που καταβάλλεται από το όλο το διδακτικό προσωπικό της σχολής, αλλά και το πρωτοφανές υψηλό επίπεδο των φοιτητών που συνάντησαν διδάσκοντας από την πρώτη ημέρα τη συγκεκριμένη «φουρνιά» φοιτητών. Όπως ο ίδιος τόνισε, με λίγη προσπάθεια, το μέλλον της μερίδας του λέοντος των εισακτέων 2011-2012 προδιαγράφεται λαμπρό.

Εν κατακλείδι, το τελευταίο μάθημα αυτό των τεταρτοετών νομικάριων δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή. Η αρχή μιας μεγάλης πορείας στα δικαστήρια, έχοντας ως βάση το «δεδικασμένο» της επιτυχίας που απορρέει από τη Νομική Σχολή ΔΠΘ, μια σχολή που έχει βγάλει στην κοινωνία πληθώρα μεγάλων επιστημόνων, τη λίστα των οποίων πρόκειται να επεκτείνουν συτά τα νέα παιδιά.

Καλό πτυχίο, λοιπόν, σε όλους τους τελειόφοιτους και καλή σταδιοδρομία. Ραντεβού εν καιρώ στις δικαστικές αίθουσες…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.