Πτωση των βασεων σε ολα τα Τμηματα του ΔΠΘ

Στο ΤΕΦΑΑ (και πάλι) ο πρώτος των πρώτων

Πτωτική είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο παιδείας. Στον «κανόνα» αυτό υπακούει και η πορεία των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα του ΔΠΘ. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στη γενική σειρά κατάταξης στα ημερήσια ΓΕΛ, απ’ όπου και προέρχεται η πλειοψηφία των υποψηφίων.  Η μεγαλύτερη πτώση της βάσης σε απόλυτους αριθμούς καταγράφεται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, στο οποίο η βάση σε σχέση με πέρσι υποχώρησε κατά 3.508 μόρια. Ακολουθεί το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας όπου καταγράφεται μείωση της βάσης κατά 3.388 μόρια και ακολουθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Ξάνθης με πτώση της βάσης εισαγωγής κατά 2.291 μόρια.

Η εικόνα στα τμήματα της Κομοτηνής

Για τα τμήματα του ΔΠΘ που εδρεύουν στην Κομοτηνή η Νομική Κομοτηνής καταγράφει πτώση 240 μορίων (βάση εισαγωγής: 17.225), το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καταγράφει πτώση735 μορίων (βάση εισαγωγής: 14.617), το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας καταγράφει πτώση 1611 μορίων (βάση εισαγωγής: 10.289) το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας πτώση 1602 μορίων (βάση εισαγωγής: 9.851), το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών πτώση 1610 μορίων (βάση εισαγωγής: 9.539) και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών πτώση 1.747 μορίων (βάση εισαγωγής: 9.305)

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το άλλοτε Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης που φέτος «έσπασε» σε τρία τμήμα, διαθέσιμα δεδομένα υπάρχουν, όπως είναι λογικό, μόνο για το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης που αποτελούσε μια από τις δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις του ενιαίου περσινού τμήματος. Έτσι στο νεοσύστατο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης η βάση εισαγωγής καταγράφει πτώση 768 μορίων (βάση εισαγωγής: 12.372) ενώ στα νεοσύστατα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής οι βάσεις εισαγωγής διαμορφώνονται στα 14.506 και 11.854 μόρια αντίστοιχα.

Οι πρώτοι των πρώτων στα τμήματα του ΔΠΘ

Στον αντίποδα, υπάρχουν και υποψήφιοι των πανελλαδικών που πέτυχαν επιδόσεις πάνω από τις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα της επιλογής τους. Ο πρώτος των πρώτων στα τμήματα του ΔΠΘ εντοπίζεται για ακόμη μια χρονιά στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού όπου ο πρώτος φοιτητής πέτυχε επίδοση 20.833 μορίων, χάρη και στα ειδικά μαθήματα που προσμετρήθηκαν στη συνολική του επίδοση. Ακολουθεί η Νομική Κομοτηνής, στην οποία ο πρώτος πέτυχε την εισαγωγή του με επίδοση 19.166 μορίων. Την τριάδα συμπληρώνει το Τμήμα Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, στο οποίο ο πρώτος πέτυχε την εισαγωγή του με επίδοση 18.583 μορίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.