Πρωτη μερα στην Νομικη Σχολη, πρωτη μερα με ELSA Komotini

Ειδική εκδήλωση για τους πρωτοετείς φοιτητές πραγματοποίησε το Σωματείο

Στιγμή δεν έχασε η ELSA Komotini, το ακαδημαϊκό σωματείο της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και ήδη από την πρώτη μέρα των παραδόσεων φρόντισε να υποδεχτεί τους νέους φοιτητές με μια μέρα αφιερωμένη σ’ αυτούς. Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και των μαθημάτων της Νομικής, μεγάλος αριθμός φοιτητών είχε πλημμυρίσει τα αμφιθέατρα της Σχολής την προηγούμενη Τρίτη 2 Οκτωβρίου, θέλοντας να δώσουν το παρόν στις πρώτες αυτές διαλέξεις. Πολλοί από αυτούς δεν έχασαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε η ομάδα της ELSA, μια εκδήλωση αφιερωμένη στις δράσεις που κάθε νέος νομικός θέλει να έχει συμμετάσχει και τα εφόδια που μπορεί να αποκτήσει μέσα από αυτές.
 
Η προσέλευση ήταν μεγάλη, ιδίως όσον αφορά τους πρωτοετείς φοιτητές -αν και ήδη βρίσκονταν στην Σχολή από νωρίς το πρωί για τις προγραμματισμένες πρώτες παραδόσεις. Αυτοί και όσοι την παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να μάθουν πληροφορίες την πληθώρα και ποικιλία δράσεων του, τις επιδιώξεις του, τα μεγάλα πρότζεκτ που θα υλοποιήσει φέτος στην πόλη και για τον τρόπο λειτουργίας ενός διεθνούς οργανισμού που διοικείται από φοιτητές για τους φοιτητές. Πέρα από την παρουσίαση του τρόπου ένταξης στα προγράμματα της ELSA, την ποικιλία αυτών που έχουν ως στόχο να καλύψουν τους διάφορους τομείς της νομικής επιστήμης (σεμινάρια και συνέδρια, ακαδημαϊκές δράσεις και νομικοί διαγωνισμοί, προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και το αμιγώς νομικό περιοδικό του Σωματείου, η “Υπαγωγή”) και τα οφέλη της συμμετοχής στο καθένα, ήταν μια ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο τις πρωτοβουλίες και τους στόχους του για φέτος, την ιδέα και το όραμα της ELSA.
  
Η εκδήλωση πέτυχε τους στόχους της και κατάφερε να φέρει την ELSA Komotini ακόμη πιο κοντά στους φοιτητές -σύμφωνα με τους ίδιους τους συντελεστές του. Αυτό που εξέλαβαν ήταν ότι το κοινό έμεινε εντυπωσιασμένο από τις δράσεις του Σωματείου και τις δυνατότητες που προσφέρει όχι μόνο στα μέλη και τους φίλους του, αλλά και γενικότερα στην ίδια την πόλη της Κομοτηνής, αναπόσπαστο μέρος της οποίας και αποτελεί. Ιδιαίτερα, οι συντελεστές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους συμφοιτητές τους που παραβρέθηκαν τόσο στην εκδήλωση, όσο και στο social event που ακολούθησε στο φιλόξενο Λου.Κι. bar, καθώς και την επιχείρηση Coffee Island που ευγενικά χορήγησε καφέ στους παρευρισκομένους.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.