Προθεσεις και απαιτουμενα για την ιδρυση τμηματος Κτηνιατρικης στο ΔΠΘ

Φ. Μάρης: Μέχρι τέλος του 2023 αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου το θέμα

ΕΘΑΑΕ: «Η ίδρυση απαιτεί σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους»

Το ζήτημα της ίδρυσης τμήματος Κτηνιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απασχόλησε τη βουλή στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Απαντώντας το υπουργείο Παιδείας, διαβίβασε στον βουλευτή δύο έγγραφα. Το πρώτο από τον πρύτανη του ΔΠΘ και το δεύτερο από τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στο έγγραφό του ο κ. Μάρης επισημαίνει πως «το ζήτημα της ίδρυσης Τμήματος Κτηνιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου μέχρι τέλος του έτους 2023, κατά την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ιδρύματος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΘΑΑΕ, επισημαίνει πως «η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής απαιτεί σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους» και θυμίζει με νόημα πως «πρόσφατα η ΕΘΑΑΕ έδωσε θετική γνώμη για την ίδρυση δύο νέων Τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή), τα οποία θα πρέπει κατά προτεραιότητα να στελεχωθούν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.