«Προσφυγικες/Μεταναστευτικες ροες και Ανθρωπινα Δικαιωματα: παραβιασεις και παραβατες»

Webinar από την ELSA Komotini την Τετάρτη 15 Απριλίου

Στην πρωτοφανή συγκυρία του κορωνοϊού που έχει πλήξει συνολικά την καθημερινότητα μας και την φοιτητική πραγματικότητα, η ELSA Komotini συνεχίζει να εργάζεται για την καλλιέργεια της νομικής επιστήμης προχωρώντας στην διοργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars). Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί την (Μεγάλη) Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 19:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom διαδικτυακή διάλεξη με θέμα Προσφυγικές/Μεταναστευτικές ροές και Ανθρώπινα Δικαιώματα: παραβιάσεις και παραβάτες.
 
Όπως εξηγεί η ELSA Komotini για το περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου, τα τελευταία χρόνια, η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση έλαβε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα θεμέλια της σύγχρονης Ευρώπης. Εξ ου και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι κυριότερες προκλήσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα παραβιάσεων των δικαιωμάτων των προσφύγων/μεταναστών, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί ο ενδεχόμενος ρόλος των τελευταίων στην καταπάτηση θεμελιωδών αξιών των κοινωνιών υποδοχής.
 
Την διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, κ. Γραμματίκας Βασίλειος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να διατυπώσουν μέσω της πλατφόρμας τις ερωτήσεις τους για τυχόν απορίες και προβληματισμούς κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
 
Ιnfo
Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα μέχρι την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 23:59:  https://forms.gle/ZpSq3eHSMzSJFkQY9
 
Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος θα τηρηθεί αυστηρά σειρά χρονικής προτεραιότητας, ωστόσο η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε φοιτητή και φίλο της ELSA Komotini, βρίσκει ενδιαφέρον το θέμα.
Email επικοινωνίας: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.