Προχωρα η δημιουργια των μονοπατιων στην Πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης

Άρχισαν να σχηματίζονται οι διαδρομές, που στη συνέχεια θα οροθετηθούν

Προχωρούν με ταχύτητα οι εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, για τη δημιουργία του Δικτύου μονοπατιών μεταξύ των σχολών, που θα επιτρέψουν τόσο στους φοιτητές όσο και στους επισκέπτες της περιοχής να περιηγηθούν στο φυσικό περιβάλλον της Πανεπιστημιούπολης, διευρύνοντας τις επιλογές των ατόμων που δραστηριοποιούνται εκεί.

Ήδη έχουν σχηματιστεί τα μονοπάτια στα διάφορα σημεία από τα οποία θα περνούν, έχουν γίνει καθαρισμοί εντός των δασικών εκτάσεων, και διαμορφώνονται οι χώροι υπαίθριας αναψυχής οι οποίοι θα χρησιμοποιούν όσοι κινούνται στις διαδρομές.

Τα συνεργεία συνεχίζουν τη δημιουργία ενός «ανοικτού πάρκου» που περιλαμβάνει μονοπάτια 3,5 χιλιομέτρων που καλύπτονται από πεύκα, πλατύφυλλα δένδρα και θάμνους και συνδέουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις των Τμημάτων και της Διοίκησης με τους χώρους υπαίθριας αναψυχής και το θερινό σινεμά-αναψυκτήριο, το οποίο ανακαινίζεται στο πλαίσιο του έργου.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δικτύου (μήκος, υψομετρική διαφορά, πλάτος, διάρκεια πορείας, βαθμός δυσκολίας), θα είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική τους κατάσταση, για πεζοπορία αλλά και ποδηλασία.

Κατά μήκος του δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών θα πραγματοποιηθεί φύτευση σημαντικού αριθμού δέντρων για την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία πέντε οργανωμένων χώρων υπαίθριας αναψυχής, αρκετών σημείων ανάπαυσης και ενός χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Αναπόσπαστο μέρος της αναβάθμισης της περιοχής είναι και η τοποθέτηση πινακίδων με ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό, σε κομβικά σημεία του δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και στους χώρους υπαίθριας αναψυχής.

Ενδιάμεσος χώρος στάσης του προτεινόμενου δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών θα είναι το κτίριο του παλιού θερινού κινηματογράφου, το οποία θα λειτουργήσει και ως αναψυκτήριο.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) / Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με το κόστος του να ανέρχεται σε 312.909,47 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.