Πρακτικη ασκηση σε σχολικες μοναδες εκαναν φοιτητες του Τμηματος Κοινωνικης Πολιτικης ΔΠΘ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 προσφέρει στους/στις φοιτητές/τριες του το Πρόγραμμα Πιστοποίησης της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Σκοπός

Το Πρόγραμμα Πιστοποίησης της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών παιδαγωγικής, διδακτικής, μεθοδολογικής και ψυχοπαιδαγωγικής κατάρτισης των φοιτητριών/των του Τμήματος, στη δημιουργία παιδαγωγικών συνειδήσεων στο αντικείμενο της κοινωνικής πολιτικής και στη διαμόρφωση ικανών, δυναμικών και τεχνολογικά καταρτισμένων διδασκόντων και εκπαιδευτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πεδίο των Κοινωνικών Επιστημών. Η διδακτική και παιδαγωγική κατάρτιση, δηλαδή η απόκτηση παιδαγωγικών γνώσεων και διδακτικών δεξιοτήτων, προσβλέπει στο να καταστήσει τις φοιτήτριες/τους φοιτητές του τμήματος αποτελεσματικές/κούς σε ζητήματα οργάνωσης, μεθόδευσης, κατεύθυνσης επιλογών και άσκησης του διδακτικού έργου τους.

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Πιστοποίησης της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας δύνανται να παρακολουθήσουν όλες οι προπτυχιακές φοιτήτριες και οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ που επιθυμούν να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, ανεξαρτήτως του αριθμού τους. Επίσης το Πρόγραμμα Πιστοποίησης της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας δύνανται να παρακολουθήσουν όλες/όλοι οι απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, του πρώην Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης με κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική και του πρώην Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που επιθυμούν να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, ανεξάρτητα από το έτος εισαγωγής ή/και αποφοίτησής τους από το Τμήμα.

17 σχολεία συνεργάστηκαν με το Τμήμα

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τις σχολικές μονάδες που συνεργάστηκαν κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022 στα πλαίσια των πρακτικών ασκήσεων που υλοποιήθηκαν για το μάθημα: «Πρακτική Άσκηση Ι: Διδακτική Πρακτική Άσκηση».

Οι σχολικές μονάδες που συνεργάστηκαν με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής είναι οι ακόλουθες: 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής, 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, Εσπερινό ΓΕΛ Κομοτηνής, 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής, 1ο ΕΚ Κομοτηνής, Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κομοτηνής, ΣΔΕ Κομοτηνής, Σχολείο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

Info

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Καθηγήτρια Πεμπετζόγλου Μαρία email [email protected] καθώς και με τη γραμματεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ στο τηλ. 25310 39380 και στο email [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.