«Πραγματολογια και διαγλωσσα: ζητηματα γλωσσικης αναπτυξης των μαθητων της Ελληνικης ως Γ2»

Διάλεξη της Σπυριδούλας Μπέλλα στο πλαίσιο του Colloquium Γλωσσολογίας του ΤΕΦ ΔΠΘ

Η Ειδίκευση Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα φιλοξενήσει διάλεξη της κ. Μπέλλα Σπυριδούλας (Τμήμα Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με θέμα: «Πραγματολογία και διαγλώσσα: ζητήματα γλωσσικής ανάπτυξης των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 18:30.

Η ομιλήτρια 

Η κ. Μπέλλα Σπυριδούλα είναι Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει από το 2001. Σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Reading.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων που ασχολούνταν με τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2/ΞΓ, την αξιολόγηση της ελληνομάθειας και τη σύνταξη Αναλυτικών Προγραμμάτων ποικίλων επιπέδων ελληνομάθειας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στους χώρους της πραγματολογίας, της κοινωνιογλωσσολογίας και της κατάκτησης και διδασκαλίας δεύτερης γλώσσας.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά (Journal of Pragmatics, Multilingua, Pragmatics, Journal of Politeness Research, Contrastive Pragmatics κ.ά.), καθώς και σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις της είναι στα ακόλουθα βιβλία Κοινωνιογλωσσολογία (Gutenberg, 2022, συνεπιμελήτρια) και  Εισαγωγή στη Γλωσσολογία (Gutenberg, 2022).

Info

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο παρακάτω και θα παραμείνει σταθερός για όλες τις διαλέξεις.
https://us06web.zoom.us/j/83892116240?pwd=OGFidThXV29wbW5TY29wMDMrdFRVdz09
Meeting ID: 838 9211 6240
Passcode: 440992

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.