Πολυ υψηλο το ενδιαφερον των μελων ΔΕΠ για το Διδακτικο τους Εργο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Έρευνας, της πρώτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, του ΔΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η δεύτερη Κοινή Ημερίδα των Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος που αφορούσε στις αντιλήψεις των μελών ΔΕΠ για το διδακτικό τους έργο. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στην ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με αυτό το θέμα, στην οποία πήραν μέρος μέλη ΔΕΠ των δύο Πανεπιστημίων. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (Πράξη «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β’») και υλοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα με Επιστημονικώς Υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Κεδράκα (Συντονίστρια του ΓΡΑΔΙΜ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης), Αναπληρωτή Επιστημονικώς Υπεύθυνο τον Καθηγητή Θανάση Καραλή (Συντονιστή του ΓΡΑΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών) και τους υποψήφιους διδάκτορες ΔΠΘ Χρήστο Καλτσίδη και Χαρά Ορφανίδου.

Η Ημερίδα, την οποία παρακολουθήσαν  σχεδόν 200 μέλη διδακτικού προσωπικού από όλα τα Πανεπιστήμια, ξεκίνησε και χαιρετισμούς και σύντομες τοποθετήσεις από τον κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο, Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, τον Καθηγητή Περικλή Μήτκα, Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ, την Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που συντόνισε την εκδήλωση και τον Καθηγητή Διονύση Μαντζαβίνο, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Γενικός Γραμματέας εξήγγειλε ότι το ΥΠΑΙΘ έχει σχεδιάσει και υποβάλλει έργο ΕΣΠΑ για τη στήριξη των ΓΡΑΔΙΜ των Πανεπιστημίων, κάτι που θα δώσει ώθηση στις δράσεις των δομών αυτών. Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ τόνισε τη σημασία των ΓΡΑΔΙΜ  για τη διασφάλιση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου διδακτικού έργου των ελληνικών Πανεπιστημίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.