Πολυ επιτυχημενα τα πρωτα DUTH SURVIVOR GAMES

Στον αίθριο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, φοιτητές από όλα τα τμήματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνή ενώθηκαν για να διασκεδάσουν, να περάσουν καλά και να αθληθούν

Να ενώσουν τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία, προωθώντας παράλληλα και την ιδέα της «δια βίου άθλησης» και βοηθώντας τους φοιτητές να γνωρίσουν και τις δυνατότητες της πρακτικής άσκησης, θέλησαν τα πρώτα DUTH SURVIVOR GAMES, που έλαβαν χώρα στον αίθριο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου.

Για τη δράση, που διοργάνωσαν το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΔΠΘ με την ειδικότητα Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ με την υποστήριξη της Επιτροπής Ισότητας Φύλων, στήθηκαν 4 διαφορετικοί στίβοι μάχης, σε κάθε ένα από τους οποίους διαγωνίζονταν δύο ομάδες των 5 ατόμων.

Σε αυτούς τους στίβους υπήρχαν διάφορες δοκιμασίες, που δοκίμαζαν την αθλητική ικανότητα, την ακρίβεια αλλά και την ψυχραιμία των διαγωνιζόμενων, με κυριότερο έπαθλο τη συμμετοχή, παρόλο που η πρώτη ομάδα βραβεύτηκε στο τέλος, πριν να στηθεί ένα μεγάλο πάρτι στο χώρο.

Διαφορετική γνωριμία με την πρακτική άσκηση

Το αθλητικό αυτό event έχει σαν στόχο να έρθουν φοιτητές από όλα τα τμήματα της Κομοτηνής, για να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν τις δεξιότητές τους, σημείωσε η κ. Γεωργία Υφαντίδου, Υπεύθυνη του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης ΔΠΘ και Επίκουρη καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

«Μας ενδιαφέρει η πρακτική άσκηση, αλλά να την δούμε και στην πράξη, σε συνδυασμό πνεύματος και άσκησης» σημείωσε. Στα παιχνίδια αυτά δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 25 ομάδες των 5 ατόμων, ενώ είχαν μεγάλη απήχηση στους φοιτητές από όλα τα τμήματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, τους οποίους χώρισαν σε κατηγορίες και χρονικές ζώνες, ώστε το αθλητικό γεγονός να είναι ασφαλές για όλους.

Παράλληλα το γραφείο πρακτικής άσκησης βρισκόταν στο χώρο για να ενημερώνει τους φοιτητές για την μετέπειτα πορεία τους και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, ενώ τους έδωσε αναμνηστικά για το γεγονός.

Στόχος τους άλλωστε με αυτή τη δράση είναι να δώσουν μια νέα πνοή στην πρακτική άσκηση, γιατί πολλές φορές οι ενημερώσεις μπορεί να κουράζουν και να μην έχουν τόσο ενδιαφέρον για τους φοιτητές, όμως μια ενημέρωση σε συνδυασμό με πράξη, άσκηση και διασκέδαση, αναψυχή όπως την ονομάζει η ειδικότητα, κάνει πιο εύκολο να προωθήσουν το μήνυμα αυτό στους φοιτητές. «Οπότε διαλέξαμε μια καινοτόμα επικοινωνία ώστε να έρθουμε πιο κοντά στον κόσμο στον οποίο απευθυνόμαστε» κατέληξε.

Ενθουσιασμός και από τους φοιτητές

Ένας από τους φοιτητές που συμμετείχαν ήταν ο Νίκος Δημοσθενόπουλος, προπτυχιακός φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, στην ειδικότητα του Αθλητικού τουρισμού και αναψυχής, φοιτητές της οποίας συμμετείχαν στη διοργάνωση των παιχνιδιών.

Ο κ. Δημοσθενόπουλος μετέφερε τον ενθουσιασμό του ίδιου και των συμφοιτητών του που μπόρεσαν να διοργανώσουν κάτι το οποίο είναι πολύ κοντά στο στοιχείο και την ειδικότητά τους, μιας και το DUTH SURVIVOR GAMES απαιτεί δεξιότητες και ικανότητες, ώστε πρώτα να περνούν καλά οι συμμετέχοντες, και στη συνέχεια να γυμνάσουν το σώμα τους, να περάσουν καλά και να ψυχαγωγηθούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.