«Ποδαρικο» για το νεο ετος θα κανει το «1ο Συνεδριο Φοιτητων Ιστοριας και Εθνολογιας» του ΔΠΘ

Το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου το πρώτο εγχείρημα των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος που ευελπιστούν να γίνει θεσμός

Τον «χορό» των συνεδρίων για το 2023 αναμένεται να «ανοίξει» το «1ο Συνέδριο Φοιτητών Ιστορίας και Εθνολογίας (Σ.Φ.Ι.Ε.Κ.)» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που διοργανώνεται όπως «μαρτυρά» και το όνομά του για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Φοιτητικού Συλλόγου «Ηρόδοτος» του Τμήματος.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας ιδέας που όπως εξήγησε η κ. Αθηνά Κράτση, μέλος της οργανωτικής επιτροπής γεννήθηκε από τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας. Η εντυπωσιακή όπως εξήγησε διοργάνωση αλλά και το έργο που επιτελείται στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, σε συνδυασμό με την συνειδητοποίηση της ξεχωριστής δυναμικής που κατέχουν οι φοιτητές, οδήγησε στην πρώτη αυτή διοργάνωση που επιθυμεί να αποτελέσει ένα «ασφαλές περιβάλλον» για τους φοιτητές του Τμήματος ώστε «να εκτεθούν και να εκθέσουν την δουλειά τους και μέσα από αυτήν και την δουλειά που γίνεται εντός του Τμήματος».

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα Α του Τμήματος, ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν σχεδόν αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές του, αποτυπώνοντας την έντονη διεπιστημονικότητα του Τμήματος μέσα από εισηγήσεις που αφορούν σε τομείς όπως η αρχαιολογία, η λαογραφία, η κοινωνική και η φυσική ανθρωπολογία, η δημογραφία, η σημειωτική και φυσικά η ιστορία.

Η διοργάνωση αυτή όπως εξήγησε η ίδια δεν μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την στήριξη των καθηγητών του Τμήματος που συνθέτουν και την επιστημονική της επιτροπή και συγκεκριμένα των κ.κ. Δημοσθένη Στρατηγόπουλο, Θανάση Κούγκουλου, Αθηνάς Συριάτου, Βασίλη Δαλκαβούκη, Άκη Τσώνου, Νικολέτας Τζάνη και Νάντιας Μαχά, αλλά και την στήριξη του Προέδρου του Τμήματος κ . Γεώργιου Τσιγάρα.

Η κ.Κράτση αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, επίσης φοιτητές του Τμήματος και συγκεκριμένα στους κ.κ.Αναστασία Παρτώνα, Γκυλσίνα Ράσκα, Γιάννη Τζούφα και Δημήτρη Μπούνη, τονίζοντας πως στόχος τους είναι το συνέδριο αυτό να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί τόσο στην συνείδηση των φοιτητών όσο και της επιστημονικής κοινότητας της Θράκης.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την συνοχή του τμήματος, να έρθουν κοντύτερα οι φοιτητές και μεταξύ τους και με το τμήμα, να ενεργοποιηθούν περισσότερο και να δείξουμε ότι τα περιφερειακά πανεπιστήμια δεν υπολείπονται ούτε σε έρευνα ούτε σε επιστημονική αξία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο στοίχημα του ενδιαφέροντος και συνολικά της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας πως αυτή έχει ήδη ξεκινήσει μέσω και των χορηγιών που καθιστούν ικανή την διοργάνωση, για να απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής και στις εργασίες του συνεδρίου προς όποιον και όποια ενδιαφέρεται.

Κλείνοντας η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της όλης πρωτοβουλίας αλλά και ενδεχόμενων μελλοντικών δράσεων του Τμήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.