Πιο κοντα ερχονται Δημος Μαρωνειας Σαπων και ΔΠΘ

Συνεργασία για το Αρχαίο Θέατρο, φεστιβάλ δράματος, αλλά και θερινό Σχολείο επεξεργάζονται Δήμος και Πανεπιστήμιο

Η πρόθεση του ΔΠΘ και του Δήμου Μαρωνείας Σαπών να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα κατατέθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό και γόνιμο κλίμα μεταξύ του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, στην οποία συμμετείχαν και οι αντιπρυτάνεις κ. Ζωή Γαβριηλίδου και κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Στη διάρκεια της συμφωνήθηκε ένα ουσιαστικό και παραγωγικό πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων που εστιάζεται κυρίως σε θέματα παιδείας, δια βίου μάθησης, φιλαναγνωσίας, θερινών προγραμμάτων, συνεδρίων, παρουσίας φοιτητών στην περιοχή κ.α.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαριτόπουλος, ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, αναφέροντας πως βρέθηκαν σε κοινούς τόπους, και έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια ενδιαφέροντα, και πιστεύει πως έχουν βρει κοινά θέματα στα οποία μπορούν να συνεργαστούν.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος ελπίζει σε στήριξη στην προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει το αρχαίο θέατρο, στηρίζοντας τόσο την πρόταση του Δήμου για την ένταξη στον κατάλογο της UNESCO, όσο και την πραγματοποίηση δράσεων, με έμφαση στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Επίσης υπάρχουν σκέψεις για πραγματοποίηση θερινών σχολείων, αλλά και την αναβάθμιση της παρουσίας φοιτητών που ήδη κάνουν πρακτική άσκηση στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές ιδέες που επεξεργάζονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.